Vijf dingen die hopelijk dit weekend gaan gebeuren op WOO HAH!

Vijf jaar geleden werd er een nieuwe traditie geboren. Vanaf toen besloten we ieder jaar met een flinke delegatie van de HIJS-redactie om WOO HAH! in Tilburg aan te doen, en zagen we het festival uit het jasje groeien dat de Spoorzone heet. Voor hun jubileumeditie verhuizen ze aankomend weekend naar de Beekse Bergen, een aantal kilometer verderop. Wij zijn er natuurlijk weer bij om te checken of hiphop net zo goed werkt aan het water als in een industriële omgeving en komen ook dit jaar -geheel volgens dezelfde traditie- met een lijstje tips die je niet mag overslaan. Dit zijn de dingen waarvan wij hopen dat ze gaan gebeuren op WOO HAH! 2018.

#1 De vaderlandse new gen killt werkelijk waar alles
Het is allemaal leuk en aardig dat het festival J. Cole en A$AP Rocky heeft gestrikt voor optredens, maar uit de laatste jaren blijkt dat de nieuwe generatie het belachelijk goed doet op WOO HAH!. Vorig jaar maakten zowel Leafs als Wakeem & T.Dutty de kleinste area finaal met de grond gelijk en ook dit jaar lijkt er een area aan diggelen gespeeld te gaan worden door de jeugd. In de Lil Cube midden op het terrein heeft WOO HAH! onder de noemer ‘New gen’ een aantal acts geprogrammeerd die weten wat live rocken is; onder meer de vlijmscherpe Snelle, het kleurrijke collectief Individuals, de boze en medogenloze Sam J’Taime, Noah’s Ark-signee Wally A$M en Grote Prijs-winnaar Rey Tranquilo komen daar langs. Om daar nog een schepje bovenop te doen is er in dezelfde area op zondag ook nog een Talent Meets Talent-showcase met o.a. Ocho & Ibs, Cry en Zeno.

Wie: New gen
Waar: Lil Cube
Wanneer: vrijdag twee shows, zaterdag en zondag allebei drie.

#2 Goldlink zorgt ervoor dat je de trap even kan ontwijken
Met Gucci Gang, GUMMO, Magnolia en Dat $tick is het natuurlijk flink trappen geblazen komend weekend. Tussen alle drukke ratels en hats is er op het midden van de zaterdag een pauze met -hopelijk- strictly vibes. Het is alweer even geleden dat hij een eigen single uitbracht, maar Goldlink was toch een zeer aangename verrassing op Function van Ciscero. We gaan er vanuit dat zijn At What Cost-bangers prima werken op de Forest Stage. Wij staan er in ieder geval met een cocktail in onze hand naar te kijken.

Wie: Goldlink
Waar: Forest Stage
Wanneer: zaterdag, 19:00-20:00

#3: A Boogie Wit Da Hoodie, maar dan zonder hoodie
We kunnen het ons al helemaal voorstellen; A Boogie Wit Da Hoodie die in de Beekse Bergen ter plekke zijn naam definitief verandert in A Boogie, en opkomt zonder dikke trui met capuchon maar gewoon in een shirt en korte broek. Dat betekent maar één ding; dat het goed weer is. We hopen dat de 22-jarige rapper uit The Bronx zijn grootste single tot nu toe, Drowning, niet te serieus neemt op het hoofdpodium aan het Hilvarenbeekse meer en het gewoon lekker bij rappen houdt. Ook zou het mooi zijn als hij alvast een preview geeft van zijn aankomende album International Artist.

Wie: A Boogie Wit Da Hoodie
Waar: Snipes Stage
Wanneer: zaterdag, 15:30 – 16:30

#4: Esko verenigt de hele Nederlandse scene on stage
Esko heeft afgelopen voorjaar het grootste produceralbum in Nederland ooit gedropt en verenigde daarop alle namen die er op dit moment toe doen. In een interview met HIJS zei hij al dat zijn grote Beats By Esko-shows op de festivals specialer worden dan wat hij in de clubs doet. “Ik ga zeker artiesten meenemen die op het album staan”, beloofde hij toen. Het zou dan ook belachelijk tof zijn als Mula B, Jacin Trill en Bokoesam (die allemaal die dag ook optreden) aansluiten, maar het zou nog harder zijn als Ronnie Flex, Sevn Alias en 3robi na hun eerdere shows een tentje zouden opzetten en blijven overnachten tot Esko’s slot. Dan krijgen we een video zoals deze, maar dan met nationale helden. Dat wordt hoe dan ook een feest vol dikke beats.

Wie: Beats By Esko
Waar: Waterfront Stage
Wanneer: zondag, 18:00 – 19:00

#5 De massive turn-up is pas aan het eind van het weekend
Save some energy! Je kunt allemaal leuk doen op vrijdag en zaterdag en jezelf een kapotte knie gunnen in de moshpit of jezelf een kater drinken, maar de echte climax van het festival gaat toch echt gewoon op de zondag plaatsvinden. Met het uitvallen van Action Bronson zag WOO HAH! de kans om dé hype van het moment alsnog in te vliegen, dus staat de veelbesproken Tekashi69 komende zondag in Hilvarenbeek. Of hij een uur kan vullen is nog maar de vraag, maar als we zijn Instagram mogen geloven gaat elke show zo ham als een sandwich zonder kaas. Of het nou Antwerpen of Amsterdam was; de afgelopen weken at het publiek uit zijn hand. *Tekashi69 is inmiddels ook alweer vervangen, door JUICE WRLD.* Mocht het te druk zijn bij onze gekleurde vriend uit Brooklyn of mocht je zijn geschreeuw niet trekken, zorg dan dat je op tijd bij een ander podium geposteerd staat voor Mula B (ook herres) of Ski Mask The Slump God, die het festival ongetwijfeld een legendarisch harde afsluiting gaat geven. Spaar een beetje krachten voor die laatste avond!

Wie: de turn-up zondag met Tekashi69, Mula B, Ski Mask The Slump God
Waar: Forest Stage > Waterfront Stage > Canna Stage
Wanneer: de hele zondagavond

Alle informatie en de laatste zondagkaarten voor WOO HAH! fix je via de website. Zin in!

Geplaatst door bowie op 11 juli 2018