Nipsey Hussle en Kendrick Lamar werken samen op de track ‘Dedication’

What a time to be alive voor fans van Kendrick Lamar; nadat hij vorige week vrijdag de wereld nog zegende met de door hem gecureerde, executive geproduceerde en zowat helemaal gemaakte soundtrack voor Marvel’s nieuwe film Black Panther (lees onze recensie hier) en te horen was op Cozz’ nieuwe plaat, is hij vanaf nu ook te vinden op Nipsey Hussle’s nieuwe single.

Het was lang wachten op het officiële debuutalbum van Nipsey, maar Victory Lap staat eindelijk om de hoek. Aanstaande vrijdag, 16 februari, verschijnt ‘ie dan eindelijk en om de buzz nog even aan te zwengelen verschijnt nu, na eerdere singles met Curren$y en YG, zijn samenwerking met K.Dot.

Dedication is een typische Cali-banger, geproduceerd door een heel team: Mars, Rance, Mike N Keys en Brody Brown. En hoewel Kendrick Lamar’s verse klinkt als een oude, is ‘ie nog redelijk recent, want hij haalt namelijk een gesprek aan dat hij met een aantal vrienden had bij de première van de Tupac biopic All Eyez On Me. Nipsey Hussle: “Hij heeft het gekilled. Hij heeft het over een conversatie die hij en ik voerden met Snoop Dogg en Top Dawg over L.A. street shit en hoe rijp de tijd nu is om te evolueren over ons bestaan.” Daarbij kan een Tupac-referentie natuurlijk niet ontbreken. Daar is Nipsey het gruwelijk mee eens, want ook hij noemt de naam van de legendarische rapper in zijn couplet: This the remedy, the seperation, 2Pac of my generation / Blue pill in the fuckin’ Matrix, red rose in the gray pavement / Young black nigga trapped and he can’t change it / Know he a genius, he just can’t claim it.

Victory Lap is vanaf vrijdag beschikbaar en zal verder ook nog featurings bevatten van onder meer The-Dream, P. Diddy en Cee-Lo Green. Al met al is dit weer een goede opwarmer voor het concert van Kendrick Lamar, volgende week vrijdag in de Ziggo Dome. Genoeg gelezen? Klik hieronder op play en knik met je hoofd op die westcoast-bounce.

Geplaatst door bowie op 14 februari 2018