Josylvio creëert iconische albumcovers opnieuw in ‘Money Komt, Money Gaat’

Er is niemand die zo snel een vaste waarde in de Nederlandse hiphopscene is geworden als Josylvio. De rapper bracht de afgelopen drie jaar elk jaar een album uit en ontpopte zich tot een volwaardige en allround-artiest, die met zowel clubtracks als straatanthems kan scoren. Daarnaast kan hij radiovriendelijke muziek maken en daarmee een nummer 1-hit pakken, maar net zo goed een oldschool west-coast-productie als volgende single uitbrengen.

Dat hij niet vies is van old school rap, zei hij al in meerdere interviews. Tupac is zijn favoriete artiest, dus waarom niet putten uit het oude geluid van de Amerikaanse westkust? Er is lef voor nodig om die sound terug te brengen, zeker in een tijd waar trap en bubbling de boventoon voeren, maar Josylvio doet het alsnog; met Westside belandde hij vorig jaar bovenaan in onze lijst van favoriete jams van eigen bodem en met Op Je Hoede (ft. Hef en Moeman) levert hij ook op zijn laatste album Hella Cash een banger af die straight outta Cali lijkt te komen. Josylvio schoolt de jeugd en daar zijn we hem dan ook dankbaar voor.

Over dat album gesproken, daar verscheen afgelopen vrijdag een deluxe-versie van, met daarop vier nieuwe tracks. In de video van de door Jack $hirak geproduceerde single Money Komt, Money Gaat laat hij niet alleen horen maar ook zien hoe het er vroeger aan toeging. Josylvio kruipt in de huid van onder meer Lil Wayne, Kanye West, Public Enemy, Master P, Dr. Dre en natuurlijk zijn held Tupac om hun iconische albumcovers nieuw leven in te blazen. En dat terwijl hij een heerlijke Westcoast-bas van Jack krijgt voorgeschoteld om soepel op te flowen. En dat Josylvio gekomen is om te blijven, laat hij weten ook:

“2017 was leuk, maar in 2018 willen we meer, terwijl die schapen roepen: ‘Minder, minder, minder’…”

Bekijk de video hieronder en scroll door om de deluxe-versie van zijn laatste album te streamen!

Geplaatst door bowie op 15 mei 2018