Fire Is Gold: een twaalf uur durende hiphopmarathon op 4 september in Antwerpen!

Terwijl hier in Nederland een mars op stapel staat om te protesteren tegen het zwalkende beleid van de overheid betreffende grote publieksevenementen, is het festivalseizoen in België losgebarsten. Als je de grens over rijdt en een festivalterrein betreedt, kun je tussen vele Zuiderburen doen wat je zolang hebt gemist. Fire Is Gold gaat dóór, en hoe.

In een rij staan bij de muntenkassa’s? Check. Van podium naar podium struinen om nieuwe acts te ontdekken? Ja hoor. Dansen op de beste dj-sets? Natuurlijk. Waar je op korte termijn je eerste live hiphop-fix kunt krijgen? Aan de Middenvijver in Antwerpen. Daar barst op 4 september op het middaguur Fire Is Gold los voor een twaalf uur durende hiphop- en urban-marathon!

Het is dan al meer dan twee jaar geleden dat de laatste editie van het festival plaatsvond, op precies diezelfde plek. Het zweet parelde van het voorhoofd van menig festivalbezoeker, het zand verplaatste zich naar de lichamen en de zon stond te blaken. Op vier heel dichtbij elkaar gelegen podia stonden live-acts afgewisseld met uitgebreide dj-sets. Onder de bomen werd er gedanst bij Casa Bacardi, terwijl op de grotere podia hongerige raps klonken uit België, maar ook tropische beats uit Nederland en Franstalige zang. Hier lees je ons verslag van die dag. Die mix werkte zo goed, dat de organisatie ook voor deze editie flink uitpakt.

“We zijn trots om Damso aan te kondigen als onze exclusieve headliner voor de vierde editie van Fire Is Gold”, laten ze weten. “De grootste rapster van België zal de Middenvijver in Linkeroever, Antwerpen, doen daveren.” Die woorden zijn niet uit de lucht gegrepen. Damso dropte vorig jaar september zijn vierde studioalbum QALF en wist zonder enige promotie meer dan 14 miljoen streams te verzamelen in 24 uur tijd. Dat maakte hem de meest gestreamde artiest ter wereld op die dag. Zijn setlist samenstellen wordt nog een heel karwei: hij heeft 52 gouden singles op zijn naam staan. En hij breidde de plaat dit jaar ook nog eens uit met een lading extra nummers: QALF Infinity.

Het festivalterrein in lichterlaaie zetten doet hij niet alleen, maar samen met tal van sterke Belgische en Nederlandse hiphopacts als Sevn Alias, DIKKE, Bizzey, Idaly, Broederliefde, Bryan Mg, Miss Angel, Chuki Beats & Friends en Freddie Konings. Ook tussen de live-acts door kun je dansen, want de DJ line-up liegt er ook niet om. Denk aan namen als Dysfunkshonal, Ritchie Santos, Zoey Hasselbank (in Nederland vooral bekend van haar deelname aan Big Brother), Hakimm en J. Roots!

Do we need to say more? Dachten wij ook.

Tickets zijn te koop via de website van het festival. Mocht je nou krap zitten, maak je via onze IG post kans op twee tickets. Tag je festivalbuddy in de comments en wie weet zien we je in Anvers!

Geplaatst door bowie op 20 augustus 2021