ZWARTEWATER voert onze playlist aan met 808’s & Kotsgeluid

Nieuwe week, nieuwe muziek! Ieder weekend duiken we weer vol in onze release-radars, mailbox en DM, om vervolgens op maandag boven water te komen met de twintig tofste tracks van het moment. Dit keer komen we boven in het Zwolse ZWARTEWATER, waarvandaan Goudi, Frodeau en Milan weer een nieuwe track hebben gedropt. De groep staat met hun donkere single 808’s & Kotsgeluid – smakelijke titel, indeed – bovenaan in onze playlist en is speciaal daarom ook geïllustreerd door Carlos Ribeiro.

Milan levert een sinistere klapper als ondergrond voor de flexe raps die de twee MC’s brengen. Goudi zodra de drums invallen met zijn eerste woorden: “ZW, ALL CAPS aan elkaar / geen cent in het rood, goddamn wat een jaar!” Overtuigend, dankbaar én zelfverzekerd rijmt hij zich langs de stenen af waar hij zich al vaker aan heeft gestoten, maar hij weet tegelijkertijd dat ook een mes aan het slijpen was toen hij zijn couplet opnam.

Frodeau neemt de tweede helft van de track voor zijn rekening. Opschieten is het advies, want er moeten speakers door de ruit gaan. Er is geen tijd meer om te kutten, want als er kansen zich voordoen, moet je scherp genoeg zijn om ze met beide handen te verzilveren. ZWARTEWATER (leestippie hier) wordt na twee EP’s in 2023 weer een ding in 2024, markeer onze woorden. Deze banger is in elk geval alvast een smerige.

Ook opvallend in de selectie van deze week: veel vrouwen! In de playlist hoor je onder meer Cardi B (2 x), Rapsody, Tierra Whack (die net een album gelost heeft!), Lola Brooke, Flo Milli en uit eigen land Reanny en ANNE. Stream het hieronder, en volg de playlist op Spotify om altijd up-to-date te blijven van onze smaak. Cheers!

Geplaatst door bowie op 18 maart 2024