Zorg dat deze acts niet voor een handjevol mensen staan op WOO HAH!

WOO HAH! heeft met Travis $cott, Gucci Mane, Rae Sremmurd, Post Malone en Mike WiLL Made-It een aantal van populairste hiphop-sterkhouders van het moment geboekt en we snappen best dat zulke namen enorme hordes mensen naar de stages gaan lokken waar ze optreden. Maar vergeet in het weekend van 30 juni en 1 juli niet om ook eens de diepte in te gaan, want zelfs in de onderste lagen van de line-up op de poster is genoeg moois voor iedereen te ontdekken. Wij denken dat je onderstaande acts niet wilt missen gedurende je bezoek aan Tilburg en vertellen je ook meteen waarom.

Wakeem & T.DUTTY
Niets is lekkerder om hiphop te checken uit de stad die je bezoekt. Zo zagen we een aantal jaar geleden Bummy Boys, nu beter bekend als SMIB, voor het eerst in Amsterdam de stage compleet murderen, voordat de rest van Nederland goed en breed kennis had gemaakt met het collectief uit de Bijlmer. Dat kan jou zomaar gebeuren bij de thuiswedstrijd van Wakeem & T.Dutty. Wij gokken dat hun gezamenlijke track Afa De Gwan één van de anthems van deze editie van WOO HAH! gaat zijn, maar er is méér; Wakeem bracht het afgelopen half jaar maar liefst drie EP’s uit die je live kunt gaan ontdekken en de andere helft van het duo, T.DUTTY zal ongetwijfeld iets nieuws laten horen van zijn aankomende EP Plaats Delict. Support de locals!

Wakeem, door Kayleigh de Jong voor Hiphop In Je Smoel

AJ Tracey
Duistere grime-beats of lichte uptempo tracks? Het maakt de Londense AJ Tracey niet uit, want hij draait zijn pen niet om voor welke instrumental dan ook. Hij won veel Nederlandse hiphopharten toen hij Domme Jongens van Mula B en Louis remixte en hen ook nog een shoutout gaf op de dikke tune Pasta, maar AJ Tracey bewees vorig jaar op Appelsap al gruwelijk te kunnen spitten in een cypher met o.a. Noizboiz en Zwart Licht. 100% dat het minimaal net zo lit wordt op WOO HAH!, wanneer hij Thiago Silva, Pasta, Buster Cannon en zijn andere klappers uitsmeert over een uitzinnige crowd.

Dave Budha
Toen we Dave Budha na zijn nameswitch (voorheen kende je ‘m wellicht als Heavy) voor de eerste keer zagen optreden met nieuw materiaal moesten we even slikken. Waar waren de snoeiharde bars en boombapbeats gebleven? Maar met de release van zijn debuut-EP onder zijn nieuwe alter-ego op Noah’s Ark heeft hij onze ogen geopend door zijn vernieuwde geluid; RAAMUIT bevat zowel rustige als dansbare beats en bangers, en zowel cleane zangpartijen als met autotune overgoten vocalen. Wij zijn benieuwd hoe die eclectische mix live klinkt, want op plaat zijn we inmiddels om.

$uicideboy$
Dit duo uit New Orleans windt er geen doekjes om; 2017 moet en zal hun jaar worden. Ruby Da Cherry (26) en $lick (27) brachten eind mei maar liefst vijf (!) EP’s tegelijkertijd uit, waardoor het Europese publiek alvast kan beluisteren wat ze deze zomer ten gehore gaan brengen op de bühnes van onder meer Wireless, Splash! en dus ook WOO HAH!. Voordat ze in december hun debuutalbum I Don’t Want To Die In New Orleans uitbrengen kun je even over hun SoundCloud-pagina scrollen en daar een aantal keer op play klikken. Diverse projecten en tracks halen daar miljoenen plays. En er verschijnt binnenkort ook nog een punk-EP van de mannen welke wordt opgenomen met live instrumenten. Deze jongens kleuren niet binnen de lijntjes en wij zijn benieuwd wat voor ravage dat in Tilburg op gaat leveren.

Josylvio
Josylvio’s stem, flow en delivery zijn one-of-a-kind in Nederland. Zijn FTP-anthem Le7nesh gaf het startschot van zijn nog jonge maar nu al imposante carrière; zijn Ma3seb!-adlib is inmiddels de titel van zijn debuutalbum geworden, de opvolger is er ook al (2 Gezichten kwam uit in april), hij stond op de laatste tape van Puna, deed optredens op het gelijknamige festival en op bijvoorbeeld I Love HipHop. Daarnaast maakt hij deel uit van het album All Eyez On Us, dat Top Notch onlangs uitgaf ter ere van het verschijnen van de Tupac-biopic All Eyez On Me. Dat kon natuurlijk ook niet uitblijven met een eigen klapper die Westside heet, toch? Al die dikke producties live horen doe je op zaterdag 1 juli in Tillie!

Josylvio, door Willem de Kam voor Hiphop In Je Smoel

Weten hoe laat je waar moet zijn? De timetable is inmiddels bekend en te vinden op de site van WOO HAH!

Geplaatst door bowie op 16 juni 2017