Zo Vader, Zo Zoon: Jacin Trill en Bokoesam droppen hun collabo-EP

Het is niet voor het eerst dat een vader en een zoon samenwerken in de hiphopindustrie. De beroemdste voorbeelden? In 2006 dropten Lil Wayne en Birdman hun collabo-album Like Father Like Son toen ze nog helemaal cool met elkaar waren en dat voorbeeld werd vijf jaar later gevolgd door Spacekees en Lil Kleine, op een remake van Kriss Kross’ monsterhit Jump. Nu is er een nieuw duo dat claimt een bloedband te hebben en juist daarom de samenwerking aangaat; Jacin Trill en Bokoesam.

Helemaal uit de lucht vallen komt hun Zo Vader, Zo Zoon EP niet. Bokoesam was één van de eerste rappers die vorig jaar Jacin Trill’s hit kspreyopjebytch deelde en hem co-signde. Sinds het begin van Jacin’s carrière zijn de mannen al op regelmatige basis in de studio te vinden en daar kwam een paar weken geleden het eerste resultaat van uit; Nikes.

Het bleek de voorbode van hun gezamenlijke EP, die vandaag verschijnt. Zo Vader Zo Zoon is een bonte verzameling van vrolijke tracks, die het duo opnam op de kleurrijke beats van 808milli, de vaste producer van Jacin Trill, en ligt daarmee -en met de lengte van de tracks (geen één track klokt over de drie minuten)- in het verlegnde van Happyland. Over proosten met gevulde cups, het roken van schone wiet, dat je nooit een bitch kunt vertrouwen en het zwarte deel van een zebrapad skippen.

En ja, dat klinkt net zo random en eigenzinnig als dat je het hier leest, luister maar:

Geplaatst door bowie op 9 februari 2018