Zeno heeft ‘Pieken & Dalen’ gezien en beschrijft dat op zijn nieuwe single

Na zijn avontuur bij FunX Talent is Zeno terug met een nieuwe single getiteld Pieken & Dalen. Voor de video reisde hij samen met clipmaker Johan Verhoeven naar Brussel om mooie buitenshots te nemen, maar wat vooral opvalt is de persoonlijke noot in de track. Wij spraken hem er kort over.

“Er zijn de afgelopen tijd veel mooie dingen gebeurd rondom mij als artiest en mijn muziek, maar daarbuiten waren er ook genoeg mindere dingen. Thuis zaten we best krap, waardoor er redelijk wat wrijving ontstond binnenshuis. Ik probeerde dat te ontvluchten, dus ik ging solo lekker muziek maken in de studio”, blikt de artiest uit Rijen terug op het proces voorafgaand aan zijn nieuwste nummer.

“Eerst wilde ik persoonlijke problemen gescheiden houden van m’n tunes.”

Hij beschrijft wat hij bedoelt met het refrein van de song, voor de coupletten ging hij anders te werk. “Voor de verses heb ik gekeken naar wie ik ben en hoe ik denk over andere dingen, die buiten dat onderwerp liggen. Zo probeerde ik verschillende feelings te verwerken in de track. Dat is, denk ik, de reden dat het een hele eerlijke track is geworden en daardoor voel ik hem zelf heel erg.”

De struggle heeft hem geïnspireerd om meer van zijn persoonlijke problemen te verwerken in zijn muziek. “Eerst wilde ik dat graag gescheiden houden van m’n tunes. Maar de afgelopen tijd ben ik meer gaan experimenteren. Daaruit zijn hele vrolijke tracks ontstaan, maar ook wat tracks in het straatje van Pieken & Dalen. Ik vond dit een mooie tune om een nieuw hoofdstuk in te luiden.” Hij is tevreden met zijn nieuwe aanpak: “Het is niet dat het per sé beter of slechter met me ging wat de nieuwe sound definieert, maar meer het feit dat als ik mezelf op een bepaalde manier voelde als ik in de studio zat, ik dat specifieker verwerkt heb in m’n tracks dan voorheen.”

Benieuwd naar wat hij nog meer in petto heeft? Bekijk de door hem mede-geregisseerde video hieronder en volg Zeno hier op Instagram.

Geplaatst door bowie op 25 oktober 2018