WOMXNHOOD, waar womxn de spotlight krijgen die ze verdienen

Tweewekelijks zijn diverse talenten uit de creatieve sector te gast bij WOMXNHOOD STORIES. Oprichtsters Mahi Khalesi en Shiwa Safari bespreken in elke aflevering van deze podcast verschillende topics. Dat loopt uiteen van journey tot carrière, maar ook learnings en personal life. Om de week is er op dinsdag vanaf 15:00 en nieuwe episode te beluisteren.

Hoe masculien de hiphopwereld dan ook mag ogen, er komt dankzij een initiatief als WOMXNHOOD steeds meer ruimte voor de vrouwen om te schitteren. Niet alleen met hun muzikale of productionele output of hun succes, maar ook met wat erachter schuilgaat. Persoonlijke verhalen over tegenslagen, mentale gezondheid, het moederschap en hoe om te gaan met mannelijke artiesten vormen de rode draad. Mahi Khalesi op NPO Radio 1: “Heel veel vrouwen werken achter de schermen in de muziekindustrie. Zij strijden om gezien en gehoord te worden. Ze strijden voor een spot.”

Over de ‘X’ in de naam: “De A in woman maakt man. We willen er een andere draai aan geven. De X in Womxnhood staat voor iedereen die zich vrouw voelt, maar we focussen op een goede mix van mannen en vrouwen. Het gaat verder dan genderrollen.”

Het derde seizoen van de podcast is van start. Delany, artiest op het 777 Records-label van Frenna, was daarin de eerste gast. Ze vertelt hoe ze begon met muziek op de camping in Spanje en hoe het met haar deelname aan The Next Boy/Girl Band serieus begon te worden voor haar. Maar achter elke artiest zit een mens. Delany’s verhaal over haar ziekte CVS en hoe ze daarmee om heeft moeten gaan, en hoe belangrijk mentale gezondheid voor haar is, zijn mooi om aan te horen. Wat haar gelukkig maakt? Het proces. Zodra ze meer geniet van het proces, hoeft ze minder bezig te zijn met constant doelen te willen behalen.

Ook anderen schuwen het niet om diep in hun privéleven te duiken als ze aan zijn geschoven bij Mahi en Shiwa. Zangeres Inez vertelt openhartig over de ups en downs van een huwelijk. DJ Wef vertelt over een opleiding combineren met het moederschap en een dj-carrière. En de vrouwen achter Custom Made Agency vertellen hoe het is om een bedrijf te runnen in een wereld waarin ook veel mannelijke vrienden zitten.

En dat resulteert in belangrijke lessen. Balanceren op het koord tussen werk en fun, blijkt de sleutel tot succes. Check het hele kanaal met alle afleveringen hier.

 

Geplaatst door bowie op 9 maart 2022