Winnaar HIJS Beatbattle (november 2013) bekend

Het was moeilijk beslissen, appels met peren vergelijken is nou eenmaal niet makkelijk (vandaar een top 3, met een gedeelde derde plaats). Sfeer, melodie, mix en een eigen handtekening zijn uiteindelijk de doorslaggevende factoren geweest voor het bepalen van deze top 3.

 

Top 3:

 

Nummer 1: Tantu
 

 

Tantu have a dream. Ik vind dit een mooie track. Mooie balans tussen de percussie, drums en melodie. Een mc-beat, maar wel eentje die je kan blijven luisteren. Kool. Leuk die subtiele/niet dominante ‘trap’ elementen.

 

Nummer 2: Skull
 

 

Ik luister dit niet voor m’n lol, maar buiten dat vind ik het een sterke track. Dark dubstep. De synths in de lage frequenties werken lekker. Een track die je van begin tot eind kan luisteren en die echt werkt als een song. Er gebeurt genoeg en het klinkt aardig in de mix.

 

Nummer 3 part 1: Goodfella Nella
 

Dope track. Leuk geknipt. De sample kan wel een filtertje gebruiken en het klinkt als een behoorlijk gecompressed ding. Maar kool.

 

Nummer 3 part 2: Mr. Mohhy

 

Nice gedaan. Mooie ontwikkeling in de track. Sterke sfeer. De filter/eq op de drums klinkt soms niet zo lekker, maar doet wel z’n werk goed. Volgende keer wel je track mooi laten eindigen (wordt nu vreemd afgekapt).

 

Overige inzendingen:

 

Joe D.
 

 

Cool concept. De track gaat naar mijn idee net iets te lang door, maar ontwikkelt zich mooi. Een beetje laag en de drums wat breder trekken zou de track meer dynamiek kunnen geven.

 

D.V.G. Prod
 

 

Haha. Dit is funny. M’n favoriete track van Simply Red. Je had me nog meer verrast als je de originele versie uit 1984 had gesampled. Leuke drums, maar als je de swing anders zou timen, zou je me denk ik meer verrassen.

 

Dhthe3rd

 

Geen doorsnee opbouw en daarom interessant. Combinatie van drums klinkt leuk. De mix mag van mij wat sterker. Het klinkt nog iets te vlak hier en daar.

 

Donevan

MC-beat. Erg kort, maar de mix is sterk en de vocal-sample is leuk. De loop begint na verloop van tijd een beetje te vervelen. Ik ben benieuwd hoe de track klinkt als je ’m verder uitwerkt.

 

H2D

 

Trappy hiphop. Sterk in melodie, maar het ontbreekt voor mijn gevoel aan een eigen signatuur.

 

David Spierings

 

Groter dan hiphop moet het zijn. De sfeer in de track is sterk, maar wat mij betreft mag je nog wel werken aan je sound (meer eigenheid) en aan de mix.

 

Go Hart

 

Jaren 90 Yamaha house sounds. Of zoiets. Klinkt als filmmuziek, dat is tof. Maar ook hier geldt wat mij betreft: probeer wat meer te werken aan een eigen signatuur en sound.

 

Mute Maximus

 

Wat is die sample ook al weer? Leuk in elkaar gezet dit nummer. Het ontbreekt wel aan dynamiek in de drums en de snare wordt er net iets teveel doorheen ‘geperst’. Maar nice. Kan volgens mij zowel als een instrumental en als een mc-beat door het leven gaan.

 

Mathijs Pluijmen (Creech)

 

Hoor ik daar een Amen break rond 0.50? Dan kan het al bijna niet meer misgaan, haha. Het pianootje is leuk. De sound/mix van de gehele track vind ik niet zo sterk. Wel eindelijk een track waar de bassline duidelijk is.

 

Keep up the good work!

 

Maandwinnaar van november

En daarmee is de winnaar van het prijzenpakket en het bezoek aan de studio bekend: Tantu Beats mag zich winnaar noemen van de HIJS Beatbattle van november. Namens DJ Mace en de redactie van HIJS van harte gefeliciteerd!

Voor de overige deelnemers geldt: niet getreurd, vanaf aanstaande maandag kun je gewoon weer meedoen aan de nieuwe beatbattle, dan start de editie van december namelijk.

 

Meedoen?

Voor meer info over de HIJS Beatbattle (inschrijftermijnen, vorige winnaars, prijzen etc.) bezoek je gewoon de algemene pagina van de HIJS Beatbattle: klik hier.

 

Geplaatst door bowie op 29 november 2013