Winnaar HIJS Beatbattle (maart 2014) bekend

1. Carmine Galante – Dancing with the Moonlit Knight

Carmine Galante – Dancing With The Moonlit Knight by C∆RMIN€

Het klinkt sonisch correct, het arrangement zit muzikaal in elkaar en er zitten breaks en af- en opbouwende momenten in. Het is een samenloop van een sample en zelf ingespeelde stukken. Het wordt nergens saai en en het is een fijn stukje muziek om naar te luisteren. Dat is waar het allemaal om draait, zeg maar. Congrats!”

 

2. De Producent – Illusion

De Producent – Illusion by De Producent

Omdat de mix naar mijn mening net iets minder scherp is dan bij de winnaar, is dit de nummer 2 geworden. Ook dit is een fijn stukje muziek om naar te luisteren; omdat er voldoende afwisseling in zit, krijg ik niet het idee dat er iets mist. Rustmomenten in een beat zijn belangrijk, net als breaks en een beat drop, en het zit er allemaal in!”

 

3. Ollie Hoops – Ibahesj

Ibahesj by Ollie Hoops

Deze beat is de beste van de mindere beats van deze editie van de HIJS Beatbattle. Het klinkt lekker rustig in het gehoor, maar het mist nog wat afwisseling; de bass even weghalen als main verandering vind ik toch net iets te simpel, en ik heb dan ook een beetje een ‘ik mis iets-gevoel’ bij de beat. Mijn tip aan Ollie is: probeer meer tijd in variatie te steken.”

 

Voor de overige inzendingen: over het algemeen vond ik de meeste te saai. Vooral als je met alleen samples werkt, moet je meer doen dan alleen samples loopen. Denk bijvoorbeeld aan de structuur en opbouw, breaks, laat het geheel leven en onderscheid je van de rest. We leven nu in een tijd dat elke mongool een drum patern kan slaan en er een sample overheen kan gooien. Luister veel naar topproducers/producties en probeer wat op te steken over hoe je de beat met minimale dingen om de vier bars net een twist kan geven.”

 

Maandwinnaar van maart 2014

En daarmee is de winnaar van het prijzenpakket en het bezoek aan de studio bekend: Carmine Galante mag zich winnaar noemen van de editie van maart 2014. Namens DJ MP en de redactie van HIJS van harte gefeliciteerd!

Voor de overige deelnemers geldt: niet getreurd, vanaf vandaag kun je gewoon weer meedoen aan de nieuwe beatbattle. Het is tijd voor de één-na-laatste editie, dus mocht je nog naar de studio willen om daar aan een speciale HIJS beatrelease te werken, grijp dan deze maand en/of volgende maand nog je kans! Het jurylid van april is niemand minder dan Henning, die je kent van de Fakkelteitgroep!

 

Meedoen?

Voor meer info over de HIJS Beatbattle (inschrijftermijnen, vorige winnaars, prijzen etc.) bezoek je gewoon de algemene pagina van de HIJS Beatbattle: klik hier.

Geplaatst door bowie op 7 april 2014