Winnaar HIJS Beatbattle (juli 2013) bekend

De top 3 van Presto (inclusief opbouwende kritiek) is als volgt (we tellen af van 3 naar 1):

3. Dj Native – Moments

 

“Een beat met een typische ‘boombap / DJ Premier vibe’. Hoewel ik niet meer zo’n liefhebber ben van deze specifieke sound als dat ik vroeger was, zit het geheel goed in elkaar. Een mc hoeft hier niets meer aan te doen, alles is er al, er is duidelijk als een producer gedacht in plaats van als een beatmaker. Ik had wel wat meer variatie gewild zoals tegen het einde in de breakdown en ik mis iets in de beat wat het echt eigen maakt. Misschien had een edit van een minuut met wat meer variatie de beat wat sterker gemaakt voor deze contest, nu is hij vooral geschikt om meteen met een mc de studio in te duiken.”

 

2. Zelfkweek – Destructiv

 

“Een harde, agressieve productie met veel variatie en naar mijn mening precies goed gearrangeerd voor een beatbattle. Gewoon een minuut lang vlammen en de beat lekker laten variëren. Ik miste alleen net iets wat er nog overheen zou komen, een grootse synth, bassline of de grand piano naar de voorgrond, helaas bleef dat uit. Ik merkte dat ik daar echt op wachtte. Waarschijnlijk zou een MC dat ‘gemis’ goed opvullen maar ik moet nu even alleen van de beat uit gaan. Lekker drumwerk, speels, gevarieerd, hier en daar lekker ‘off’.”

 

1. Jeftuz – Circle

 

“Jeftuz is een producer die ik al een tijdje volg. Ik heb hem eerder op beatbattles gezien, we stonden ook al een keer op hetzelfde project (CBS van DJ MP). Nu zullen mensen misschien vallen over het feit dat ik niet echt een ‘hiphop’ productie kies als winnaar. Ik had echter al eerder aangegeven waar ik op let. Als ik die punten punt voor punt toepas, dan is het voor mij duidelijk.

Deze productie is ’the total package’. Het begint bij mij met de vraag ‘voel ik de track?’. En ik hou van deze sound. Ik heb altijd een zwak gehad voor 80’s en begin 90’s R’nB (denk aan de typische Mtume/Jam & Lewis sound en Devanté Swing) en deze track geeft me die vibe. Ga je dan vervolgens op andere punten letten zoals mix, arrangement en ‘skill’, dan kan ik er niet omheen. Heerlijke eigen sound, goed gemixt, muzikaal, creatief, goed arrangement.”

 

Maandwinnaar juli 2013: Jeftuz
En daarmee is Jeftuz de tweede maandwinnaar van de HIJS Beatbattle geworden. Namens Presto en de redactie van HIJS: hartelijk gefeliciteerd! Jeftuz wint naast het prijzenpakket een item op HIJS en mag volgende zomer een bezoek brengen aan de Wisseloord Studio’s.

 

Wil jij ook dat een ervaren producer je beat checkt en kans maken op toffe prijzen? Vanaf 5 augustus kun je jezelf inschrijven voor de HIJS Beatbattle van augustus 2013. Klik hier voor meer info.

Geplaatst door bowie op 30 juli 2013