Winnaar HIJS Beatbattle (april 2014) bekend

1. Mute Maximus (MUMA) – Aaw Yeah!

Aww Yeah! by MUMA.

“Deze beat klinkt gewoon helemaal nice, zowel qua productie als de mix. Naar mijn mening de beste beat, deze kan zo in de chillout playlist en sluit naadloos aan op de rest. Je weet goed hoe je die SP-drumcomputer moet gebruiken voor de sound die Madlib bekend heeft gemaakt, nu nog net iets meer je eigen draai eraan geven.”

 

2. SelimHaase – D’Oreo

D’Oreo by SelimHaase

“Dit is de eerste beat die ik hoorde van alle inzendingen en hij is me bijgebleven omdat hij er uitsprong qua muzikaliteit. Goed gebruik van de sounds, genoeg afwisseling. Alleen sommige pianostukjes kunnen nog wat strakker ingespeeld qua plaatsing/timing.”

 

3. Alex Megas – Caught Up

Caught Up by Alex Megas

“Als deze battle live was geweest, had deze beat sowieso het publiek mee. Een van de weinige beats tussen de inzendingen die me dat battle-gevoel geeft, dit is wel een potentiële banger. Meer afwisseling in het gebruik van de sample zou deze beat afmaken voor mij. Nu klinkt het na een tijdje wat eentonig, daarom is deze beat op nummer 3 beland.”

 

Maandwinnaar van maart 2014
En daarmee is de winnaar van het prijzenpakket, het interview en het bezoek aan de studio bekend: Mute Maximus strijkt deze keer de eer op. Namens Henning en de redactie van HIJS van harte gefeliciteerd!

Voor de overige deelnemers geldt: niet getreurd, sinds gisteren is de laatste editie van start gegaan! Dus je kunt je gewoon weer inschrijven! Mocht je nog naar de studio willen om daar aan een speciale HIJS beatrelease (#hijsbeats) te werken, grijp dan deze maand nog snel je kans, want de battle duurt maar twee weken! Het jurylid van mei is Louis Bordeaux, die je kunt kennen van de groep FATA. Deze groep bracht begin dit jaar hun debuutalbum Jongvolwassen uit via Bankpioniers, het label van Kraantje Pappie. Ze gooiden hoge ogen met hun zomerhit van vorig jaar, Geile Donder. Ook maakte hij de beat van Hedde Druk Sop? van Fresku.

Meedoen?
Voor meer info over de HIJS Beatbattle (inschrijftermijnen, vorige winnaars, prijzen etc.) bezoek je gewoon de algemene pagina van de HIJS Beatbattle: klik hier.

Geplaatst door bowie op 6 mei 2014