What’s Da Flavor

What's Da Flavor zal je misschien wel iets zeggen. Twee keer werd er onder deze naam een hiphoptour door Nederland gedaan met o.a. Raymzter en VSOP. Tijd voor een nieuwe avond in Rotterdam dacht de organisatie. Dus dat.

Parties in Rotterdam zijn altijd één grote verassing. Je weet gewoon simpelweg niet wat je kan verwachten. Is die shit packed of hangt er een agressieve sfeer? Je weet het gewoon niet. What’s Da Flavor is een nieuwe avond in Rotterdam met vanavond M.O.D. The Black Marvel en Kas op het programma. De DJ’s Cut Nice en Code Red draaiden de plaatjes en er zouden drie acts om een plek strijden op de volgende editie. Terilekst, Lost Rebels en Excellent (niet de minste acts dus) zouden allen 5 minuten krijgen om hun ding te doen. Uiteindelijk zou het publiek dan de winnaar mogen bepalen die dan automatisch op de volgende What’s Da Flavor te zien zou zijn.

Kas zou als eerste act van de avond voor een goed gevuld Waterfront zijn ding gaan doen. Ondertussen was het duidelijk geworden dat de host zoals aangekondigd niet SupahPollum bleek te zijn maar D-son (SOS). Op een projectiescherm zien we Kas backstage zitten en op het moment dat hij de kleedkamer verlaat, loopt hij het podium op, grappige shit. Mijn gedachten gingen direct terug naar de opkomst van de Beastie Boys een maand geleden in Amsterdam. Kas, droog als altijd, deed het deze keer zonder backup en dat ging hem bijzonder goed af. Het eerder genoemde projectiescherm liet af en toe hilarische beelden of zinnen voorbij komen wat de show erg interactief maakte. Met tracks als ‘Doe me ding’ , ‘Wie ik ben’ , ‘De scene is te lief’ en natuurlijk ‘Alleen voor jouw’ als laatste waren de aanwezige heads erg content.

Na een korte DJ break werd het duidelijk dat Lost Rebels niet aanwezig waren om deel te nemen aan Who’z next. Vervanger was RMB die ook gelijk aan de bak mocht en dat deed hij op zich wel aardig al was het verder niet echt bijzonder te noemen. Het was jammer dat na RMB de DJ’s het roer overnamen, want het publiek was eigenlijk al helemaal klaar om de volgende act te aanschouwen.
Terilekst mocht aantreden en dat deed hij onder mom van ik kwam, ik zag en ik overwon. Hij bracht een zeer energieke track met tientallen punchlines, ontving zeer luid gejuich van het publiek en verliet het podium. Het competitie element leek aan te slaan in Rotterdam, want Waterfront liet zich horen tijdens de verschillende optredens.
Excellent was de laatste van de drie en hij dropte twee acapellas en één volledig nummer. EX stond ook duidelijk zijn mannetje, zoals je kan verwachten en het mocht duidelijk zijn dat het tussen hem en Terilekst zou gaan. Het publiek was klaar om hun oordeel te vellen, maar dit werd wederom onderbroken door de DJ’s erg jammer opnieuw. Tijd om je stem te laten horen dan en dat gebeurde dan ook. Uiteindelijk ontving Excellent het meeste geluid en dat betekende dat je hem op de volgende editie kan zien met een volledige show.

De hoofdact van de avond was M.O.D. The Black Marvel en na het nodige hypewerk van de host D-son was Rotterdam er dan klaar voor. Zo gebeurde het dan ook dat er vooraan flink geslammed werd. Zoals het hoort zou ik haast zeggen. M.O.D. bedacht zich dan ook geen seconde en hij sprong direct het publiek al in terwijl hij dat traditie getrouw altijd pas doet tijdens ‘The Bilderberg’. Het gaf dan ook aan dat de sfeer erg goed was in Waterfront vanavond en dat is wel eens anders geweest. M.O.D. , Thun en Ciph Barker deden een kortere show dan dat je van ze gewend bent, maar de energie spatte er als gewoonlijk weer vanaf. Het was duidelijk: Rotterdam was down! Naast ‘The Bilderberg’ en het afsluitende altijd erg harde ‘Hell’ bleef vooral ‘J5 (Me & You)’ hangen. Een ode aan de Jordan 5 schoen maakte erg veel indruk.

De avond liep stilletjes aan zijn einde en we kunnen concluderen dat de eerste editie van What’s Da Flavour een zeer gezellige was geweest. Een goede line up aan artiesten, lekker plaatjes, een goed gevulde zaal en chille sfeer. Enige minpuntje was de afwezigheid van Lost Rebels en de iets te lange onderbrekingen tussen de acts door. De volgende editie zal plaatsvinden op 17 maart met sowieso Excellent. Check het een keer uit. Voor de toegangsprijs van 4 euro hoef je het niet te laten.

Fixtures
Hoogtepunt: ‘J5 (Me & You)’ van M.O.D. The Black Marvel
Dieptepunt: afwezigheid Lost Rebels
Bier: 1,50 euro
WC: gratis
Garderobe: gratis
Fotograferen: ja
Geluid: okay
Bezoekers: lekker gevuld
Damage: 3,99 euro
Cijfer: 7

Geplaatst door bowie op 20 januari 2005