Een vertoning van ‘Wall Writers’ en Q&A tijdens Van Straat Naar Gallery

We hebben heel tof nieuws, al zeggen we het zelf. Naast de Nederlandse kunstenaars Aileen Middel en Rob Vis voegen we nu ook internationale gasten toe aan het programma van de eenmalige en exclusieve show ‘Van Straat Naar Gallery’. Op donderdag 13 juni sluiten ook twee graffiti-pioniers uit New York aan in WORM S/ash Gallery: Mike-171 en SJK 171 laten hun film Wall Writers zien.

Wall Writers is een tweeluik dat bestaat uit een film en een boek en handelt over de oorsprong van graffiti in de Verenigde Staten. Exclusieve interviews met graffiti-schrijvers als CORNBREAD, TAKI 183, LSD OM en meer dan twintig anderen worden afgewisseld met de bevindingen van journalisten, historici en politici die allen getuige waren van de revolutie die begon toen het op muren kalken uitgroeide tot een fenomeen. Wall Writers zoomt in op graff en de verschillende gedachtes erachter. De schrijvers die het creëren en de cultuur die hen ertoe aanzet óm te schrijven; de noodzaak om tegen de gevestigde orde te rebeleren, simpelweg een bericht doorgeven of de drang om erkend te worden door de maatschappij?

Twee van de early graffiti pioneers uit New York die de film mee hebben geproduceerd, komen naar Rotterdam en je kunt niet alleen de film zien maar hen ook aan de tand voelen. Er is namelijk een heuse Q&A toegevoegd met Mike-171 en SJK 171 na de film, waarna we doorgaan met het gesprek tussen Aileen Middel, Rob Vis en Jaap van der Doelen. De dj die tussendoor voor passende muziek zorgt is Bowie.

Van Straat Naar Gallery vindt plaats op donderdag 13 juni in WORM S/ash Gallery aan de Boomgaardstraat in Rotterdam. Aanvang is 19:30. Op de hoogte blijven? Het Facebook-evenement kun je hier vinden.

Geplaatst door bowie op 7 juni 2019