Voordrachten, interviews en optredens op Geen Daden Maar Woorden Festival!

Zaterdag 13 oktober kunnen alle liefhebbers van woordkunst weer terecht op Katendrecht in Rotterdam. Rond het Deliplein vinden dan de diverse programma-onderdelen plaats van het Geen Daden Maar Woorden Festial. Voordrachten, interviews en optredens zijn dan aan de orde van de dag.

Geen Daden Maar Woorden Festival is een avondvullend evenement waarbij jong talent in de spotlights staat. Het festival draait om het geschreven, gezongen en gesproken woord. Verwacht performances van spoken word-artiesten, interviews met opkomende auteurs, optredens van muzikanten en voordrachten van schrijvers en artiesten op diverse festivallocaties. ‘Ga met een drankje in je hand op een talige ontdekkingstocht’, zo luidt het advies van de festivalorganisatie.

En dat het talig wordt, staat vast. Op voorhand kunnen we je al een paar kijk- en luistertips geven. Zo staat de Belgische woordkunstenaar Brihang op de planken tijdens het festival. Als muzikant laveert hij tussen hiphop en poëzie en brengt gevoelige rap, zonder te vervallen in sentiment. Daarnaast is er een optreden van Radna Fabias, die haar rauwe, donker-humoristische poëzie zal serveren met een stevige portie lef. Ook staat Rotterdammer M., die we al eerder interviewden, twee keer op het podium op 13 oktober; een keer solo wanneer hij glans geeft aan het gewone, en de andere keer in samenwerking met pianist Mink Steekelenburg. Elektrische pianoklanken smelten zo samen met krachtige woorden. Verder zijn er ook optredens van onder meer Aafke Romeijn, Chanty Louis, Clean Pete en K O S M O S.

Tickets voor Geen Daden Maar Woorden Festival koop je voor € 15,- via de website van het festival. Daar kun je ook het hele programma en alle randinformatie vinden.