‘Volumes’: Leeroy houdt het ‘puur’ en dropt zijn eerste solo-EP

Toen we Zwart Licht vorig jaar spraken ten tijde van hun comeback-album Bliksem, werd al duidelijk dat Leeroy zichzelf flink heeft geschoold achter de knoppen. Hij zat er wat te pingelen op een keyboard en vertelde toen al dat hij bezig was met mixen. Nu is hij weer op de solotoer. Volumes is zijn eerste solo-EP en die is nu uit.

Op Volumes kijkt hij met weemoed terug op zijn jeugd en hoe zijn omgeving eruit zag. Gado had zijn back toen hij zich bezighield met slechte dingen, maar hij had er een reden voor; zijn ghetto dreams najagen. Op een bedwelmende beat met een hypnotiserend piano-riedeltje vertelt hij dat hij dat hij mensen naar boven en naar binnen heeft zien gaan toen hij in de trap zat. Toch heeft hij naar eigen zeggen zelf nooit problemen gehad, dankzij God.

In de overige nummers zet hij uiteen hoe hij spaart in plaats van geld blowt in de club en dat hij rondloopt met trauma’s in zijn hoofd. Gelukkig is er een oplossing voor die pijn; ‘asi’. Zo hoeft hij even niet te denken aan wie hij moet ‘loesen’ in zijn kring, of zich druk te maken om de mensen die met een masker op zijn kring willen betreden. Want Leeroy kan zelf niet anders; die houdt het gewoon puur en 100. En als hij dat doet op zulke sfeervolle beats als op deze EP, mag hij vanaf nu ieder jaar een project droppen als Volumes. Wat dacht je van Volumes Volume 2?

Stream:

Geplaatst door bowie op 25 juli 2019