Vier Hemelvaartsdag met gratis street art-tours door Rotterdam-Zuid voor alle leeftijden

Wegens groot succes is de HIJS Super Tour Day weer terug. Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, presenteert Hiphop In Je Smoel opnieuw gratis street art-tours door Rotterdam-Zuid, voor alle leeftijden. De ideale kans om Feijenoord en/of Afrikaanderwijk op een nieuwe manier te leren kennen. De vorige keer waren alle plekken razendsnel vergeven, dus schrijf je snel gratis in via Eventbrite.

Waarom zou je tien tot twintig euro per persoon betalen voor een tour guide die eigenlijk helemaal niet thuis is in street art, als je het ook gratis kan halen bij de bron? Op donderdag 9 mei presenteert Hiphop In Je Smoel – van waaruit de street art-merken ALL CAPS en Rewriters010 zijn ontstaan – een dag vol gratis mogelijkheden om de mooiste kunst in de buitenruimte van Rotterdam-Zuid te ontdekken.

“De straat is van iedereen, net als dat street art van iedereen is”, stelt de organisatie. “Daarom vinden we dat street art gratis moet zijn, en de kennis erover ook. Bij de Super Tours is iedereen welkom om gratis een tour te maken op de wijze van je keuze. We bieden diverse opties aan voor ieder gezelschap, en iedere soort tour volgt een andere route. Zo krijgt iedereen een unieke ervaring, maar heb je ook de mogelijkheid om verschillende tours te combineren.”

Het start- en eindpunt van alle tours is de HIJS-loods aan de Korte Stadionweg 103B. Vanuit daar kun je een route door het Feijenoord City-gebied lopen, een langere route door de Afrikaanderwijk fietsen of in een tuktuk stappen die je dwars door heel Feijenoord loodst. Bij alle tours is een vakkundige gids aanwezig die je alle ins en outs over de werken, de kunstenaars en hun werkwijze vertelt.

“Iedere tour is uniek; qua manier hoe je het beleeft maar ook qua gebied en wat we laten zien. Iedere tour zal rond de 90 minuten in beslag nemen. Uiteraard heb je de mogelijkheid om onderweg de mooiste foto’s te schieten. Bij terugkomst in de loods is koffie, thee of fris beschikbaar en hebben we ons speciale SHC-kleurboek gratis beschikbaar. Ook is er een leuke street art-activiteit voor de jonge deelnemers gepland, onder begeleiding van kunstenaar Jelmer Konjo. Daarnaast is er de mogelijkheid om het boek ‘Picture This’ aan te schaffen, het boek waarin we vier Rotterdamse street art-fotografen en hun werk belichten.”

Kies de wijze waarop je wil touren, je tijdslot en het aantal gewenste tickets en je bent all set voor een kunstige Hemelvaartsdag! Een kwartiertje vóór je gekozen starttijd melden in onze loods aan de Korte Stadionweg 103B volstaat. Veel plezier in Rotterdam!

Let op: schrijf je je in voor de fietstour(s)? Breng je eigen fiets mee!
De vorige keer, tijdens Pasen 2024, waren alle plekken razendsnel vergeven. Schrijf je snel in!

Geplaatst door bowie op 24 april 2024