Viccens laat zijn fashion zien in P E R S O N A: “Silver all on me, man.”

In P E R S O N A gaat fotografe Eva Marlene Baselier op zoek naar onderscheidende artiesten, in zowel muziek als fashion. Welke statements maken ze met hun muziek en hoe past hun uiterlijke verschijning erbij? Aan welke items zijn ze gehecht en vinden ze merken belangrijk? Iedere episode van P E R S O N A covert een andere artiest in een nieuwe setting. De serie draait dan ook niet om tekst, maar om beeld. In deze aflevering gaan we naar Nijmegen, de homebase van Viccens.

“Fashion is sowieso belangrijk voor mij, omdat het gewoon een tool is om jezelf gewoon flex te laten voelen. Als je gewoon een outje hebt met de goede merken en de goede kwaliteit van vooral de fabrics, dan doet dat wat met je in goede zin. Je weet toch. Het gaat erom welk gevoel jou die kleding geeft”, vertelt de artiest, die dit jaar zijn soloalbum Viccens dropte en onderdeel is van de VXF-movement.

Zijn sieraden mogen niet ontbreken aan zijn outfit, vertelt hij. “Zonder mijn sieraden geeft het niet het zelfde gevoel man. Die sieraden die horen bij mij, dat is hetzelfde als mijn dreads weet je… dat is hetzelfde als comfortabele domme patta’s dragen. Viccens 925, silver all on me man. Victoire Accessoire.” Hij vertelt dat hij al een aantal jaar Marktplaats afstruint om de meest gekke Helly Hansen te vinden, dit is dan ook een item wat echt niet mag ontbreken aan zijn fit.

“Domme cap, watch, chain, ring en domme grill in en gewoon de hele wereld kantelen man.”

Hij haalt inspiratie uit artworks, videoclips en ‘bloody dior’. “Ik fuck heel erg met het verhaal achter Off-White, ookal zou ik het zelf niet zo snel rocken. En ik fuck ook heel erg met merchandise van artiesten, omdat ik vind dat daar interessante shit gebeurt wat niet snel gebeurt op de standaard designer-shit. En niet te vergeten haal ik inspiratie uit de Afrikaanse klederdracht man. Vroeger deed ik het echt consistent maar soms hou ik er nog steeds van om wat te pakken uit mijn Afrikaanse roots.”

“Good looking de deur uitstappen, dat is een must. Hoe fucked up ik me ook voel of hoe druk ik ook ben, ik moet random op de dag in de spiegel kunnen kijken en denken van ‘Ja, man. You got this, man. Lets get it, man. Domme cap, watch, chain, ring, en domme grill in en gewoon de hele wereld kantelen man.’”

Fotograve Eva fotogafeerde Viccens in Nijmegen, de thuisbasis van de artiest::
“Tijdens de shoot kwamen er veel spontane ideeën en dit heeft dan ook geleid tot goede angles en sterke beelden, in mijn ogen.”

Check nu de vier portretten in de derde aflevering van P E R S O N A:

Geplaatst door bowie op 28 december 2018