Vele legendes én nieuwe aanwas op sprankelend North Sea Jazz

Ja, wat was het toch heerlijk om weer door de poorten van North Sea Jazz te lopen en de sfeer te proeven. Drie jaar moest de liefhebber erop wachten, maar die drie jaar had Rotterdam Ahoy uitstekend benut. Er waren nieuwe podia te ontdekken op het uitgebreide terrein, dat de afgelopen periode een nieuwe inrichting kreeg. Zowel jazz-, als hiphop-, funk-, soul- en r&b-liefhebbers konden in alle uithoeken op zoek naar prachtige optredens. Dat leverde keuzestress op, want diverse zalen met beperkte capaciteit liepen al gauw vol.

Maar regelmatig werden bezoekers getrakteerd op fabelachtige shows. Bijvoorbeeld door legendes als Diana Ross – die voor de eerste keer in haar imposante carrière North Sea Jazz aandeed – en Erykah Badu. Laatstgenoemde was zelfs redelijk op tijd én in bloedvorm!

Graag geziene gasten als John Legend en Robert Glasper werden afgewisseld met talent in de vorm van SMANDEM., BNNYHUNNA en Mercury Prize-winnaar Michael Kiwanuka. Het werd een weekend vol stuwende funk, disco-vibes, dramatische zang en dromerige electronica die uit de toekomst leek te komen.

Van de verfijnde raps van Kojey Radical, via de groovy soul van Lianne La Havas tot de driedaagse residentie van Herbie Hancock en het slotstuk van Alicia Keys; Anneke Ruys fotografeerde het hele weekend, tussen het gedring- en geren door in een warm Ahoy. Hieronder zie je haar selectie per dag!

Vrijdag 8 juli

Zaterdag 9 juli

Zondag 10 juli

Geplaatst door bowie op 11 juli 2022