Twee Ons – DieVerzen DieLuxe eDietie

Het is merendeels de sound die het voortouw neemt in dit album. Twee Ons brengt hiphop op gevoel, gewoon rauwe raps op nog rauwere producties. Die rauwe sound is ook meteen te merken op Kindertijd. Waar de meeste rappers een hele intro bedenken en opzetten, begint Twee Ons meteen met een goede, funky hiphoptrack.

Twee Ons zet deze sound door op de nummers Wind Tegen (waar een stuk van komiek Chris Rock en Amerikaans president Barack Obama te horen is) en De Man Achter De Stem. Gewoon lekkere hiphoptracks om naar te luisteren. Op Even Relaxt gaat het, zoals de titel al doet vermoeden, wat rustiger in vergelijking met de andere tracks. Na het eerste couplet is er een mooi gedicht te horen, wat de rust in de track goed doet. De tekst op het nummer is goed bedacht, misschien dat het nummer iets beter tot zijn recht zou komen als Perfecd zijn tekst iets rustiger had in gerapt. Maar misschien is dat slechts een kwestie van smaak.

Geef Me Een Teken is weer een goed, funky hiphopnummer, met een country-achtige sound. Hier en daar een beetje rommelig, maar voor de rest weer een goede productie door Magama. Ditzelfde geldt ook voor Gescheur, een korte rauwe track, waar op het refrein een sample van niemand minder dan Spacekees te horen is.

De producer die merendeels van de producties van DieVerzen DieLuxe eDietie op zijn naam heeft staan, laat met dit album zien dat hij goed meekan in de Nederhop. Vrijwel alle producties zijn goed bedacht en in elkaar gezet.

Al met al is dit een hele goed hiphop-album. Qua geluid en producties hangt alles goed samen en de concepten zijn goed bedacht. De raps zijn redelijk goed, en liggen goed in het oor. Twee Ons is misschien niet de beste op het gebied van woordspelingen en flow, maar de ongepolijste sound maakt, zeker voor de rauwe hiphopliefhebber, veel goed. Misschien dat Twee Ons hiermee na vijf releases eindelijk de aandacht krijgen die ze verdienen.

Tracklist:
01. Kindertijd (feat. Triple-G & DJ Kwakman)
02. Wind Tegen (feat. Triple-G & GE+
03. De Man Achter De Stem
04. We Maken Kennis (feat. Thomba Arts)
05. Even Relaxt (feat. De Jos)
06. Geef Me Een Teken
07. Ga Maar Slapen
08. Manen Schijnen, Zonnen Stralen (feat. Triple-G)
09. Gescheur
10. Goudvuur

Meer info

Geplaatst door bowie op 19 maart 2009