Chivv en Eves Laurent droppen véél meer dan een ‘Kleine 2 Bar’ op onze cover

Uiteraard nam die beef tussen Toronto en Los Angeles veel van de luisterminuten in beslag afgelopen week. Maar dat er ook in Nederland – en de rest van de wereld – kwaliteitsrap gemaakt blijft worden, bewijzen we gewoon met de nieuwste update van onze afspeellijst. Deze week op de cover: Chivv en Eves Laurent met hun vurige collabo Kleine 2 Bar.

En die mannen gaan helemaal kwijt met de flow, zonder de focus op de inhoud te verliezen. Zo reageert Eves op een fragment van Young Ellens, die in een podcast een verhaal vertelde over dat Eves op een schrijverskamp aan het strugglen was met het schrijven van twee bars. Maar de track is veel groter dan dat. Het is een demonstratie van hoe negativiteit te parreren terwijl je je ogen op de door jou gestelde doelen blijft houden. Eigenlijk een anti-single, met meerdere beatswitches, tempi, topics en een lange speelduur. Dwars door alle huidige trends wat songstructuur betreft, balanceren de twee soepel op een koord dat ze hebben gespannen tussen de scene en de straat.

“Als persoon ben ik niet veranderd, maar m’n stappen wel / neem beter een stapje terug, dan een stap te snel”, vat Eves zijn traject samen, zodra hij een deel in de rustigere tweede helft van de track mag verzorgen. De balans is nodig, want daarvoor zijn de twee mc’s al behoorlijk los gegaan op een wildere eerste beat. Zo spit Chivv, flowtechnisch ijzersterk: “Als ik jou zie bij m’n funeral, stap ik persoonlijk uit die kist om jou te zeggen ‘K*nker op, ik word moe van je speech!'” Soms heeft een bar alles: shock value, nonchalance, roekeloosheid, flow, directheid. Dit is er zo eentje. Maar Eves en Chivv houden het de hele pokoe echt.

Check Kleine 2 Bar bovenaan in onze playlist, en vergeet ook niet de andere 19 tunes te checken. Je hoort o.a. Siggy & D1ns op een sample uit Nas Is Like, een collabo van Rapsody en Erykah Badu (!), de nieuwe single van Ghostface Killah met zijn nieuwe platenbaas Nas en de nieuwe zomertune van Ronnie Flex. Cheers en fijne week!

Geplaatst door bowie op 6 mei 2024