Tussen de Regels met Timmietex: J. Cole – Lost Ones

J. Cole – Lost Ones (verse 1)
Baby girl, I can’t imagine what it’s like for you
I got you pregnant, now inside there is a life in you
I know you wonderin if this is gon’ make me think ‘bout wifin you
Like if you had my first child, would I spend my whole life with you?
Nah, I ain’t tryin to pick a fight with you, I’m tryin to talk
Nah, I ain’t tryin to spend the night with you, I’m kinda lost
See, I’ve been givin it some thought lately and
Frankly I’m feelin like we ain’t ready and this
Hold up now, let me finish
Think about it baby, me and you we still kids ourself
How we gonna raise a kid by ourself?
Handle biz by ourself? A nigga barely over twenty
Where the hell we gon’ live? Where am I gon’ get that money?
I refuse to bring my boy or my girl in this world, when I ain’t got
shit to give ‘em
And I’m not with them niggaz who be knockin girls up and skate out
So girl you gotta think about how the options weigh out
What’s the way out? Uh

Lost ones is een track afkomstig van J. Cole z’n debuutalbum Cole World: The Sideline Story, dat vorig jaar verscheen via Roc Nation. Het is een van de vele songs die J. Cole zelf produceerde en gaat over de beslissing van een jong stel om wel of geen abortus te plegen.
 

Waarom?

“Ik vroeg m’n producer Ben Jur om advies en hij vond dat ik een verse moest pakken die me echt raakt. Brag en boast is teringwreed, maar van dat soort tracks zijn er al zo veel. Dan kom ik al gauw weer bij Jiggy in Nederland of Eminem in het buitenland. Met de keuze voor deze J. Cole verse spreek ik mezelf heel erg tegen natuurlijk ten opzichte van het eerdere interview met HIJS. Voor de rest luister ik namelijk niet heel veel naar zware onderwerpen, maar ik voel deze wel ernstig. Over het algemeen vind ik partyhiphop chiller, maar J. Cole vertelt het gewoon teringwreed. Ik voelde het meteen, ik snapte het meteen. Niet dat de verse heel moeilijk is verder, daar niet van. Ik heb dit soort situaties gelukkig zelf helemaal niet meegemaakt, maar ik voel wel wat hij zegt, snap je. Ik heb wel soortgelijke dingen in m’n omgeving gezien, daardoor kan ik de situatie ook beter begrijpen. Shit is fucked up en dat komt in dit nummer keigoed over. Ik liet ‘m daarstraks ook voor de eerste keer horen aan een vriend van me en die zei meteen: ‘Ja, hij komt wel binnen, ik voel ‘m meteen.’”

“De trackopbouw is gewoon goed, snap je. Eerste verse de man, dan de vrouw en dan de derde afsluitende verse. Dat zit goed in elkaar. Hij rapt het tegen haar en zij rapt het tegen hem, een dialoog. En dat doet hij heel goed. Het komt als een echt gesprek over. Dat is lastig, omdat je bij het schrijven van die verse weet dat je het aan haar moet richten. Hij doet het precies goed, qua flow en rhymes komt ie gewoon nice. Die hold up now, let me finish komt ook gewoon keichill, in de clip klopt dat ook perfect.”

N-bomb
“Deze track is eigenlijk een geheel, het hoort allemaal bij elkaar. Maar de eerste verse heb ik gekozen omdat hij het vanuit de man rapt en omdat er in de basis wel wat herkenbare dingen in zitten. Ik heb ook wel eens ruzie met m’n vriendin gehad natuurlijk. Maar eigenlijk is die track in z’n geheel superwreed. De tweede verse heb ik niet gepakt, want daar zitten te veel niggas in. Dan krijg je misverstanden: rapt Timmietex dit ouwe? He dropped the N-bomb, hahaha.”

“Verder is het voor mij een logische keuze, omdat ik J. Cole qua flows en rhymes heel wreed vind. En qua beats ook, die hij vaak zelf maakt. J. Cole is vet, ik luister er de laatste tijd veel naar, al is het niet echt partyhiphop natuurlijk hehe. Die ene partytrack op het album, Mr. Nice Watch met Jay-Z, past er dan ook helemaal niet tussen.”

Timmietex bracht eerder dit jaar zijn debuutalbum Texus Ranger uit. Volgende maand treedt hij op tijdens Definitie van Hiphop in 013, Tilburg.

Geplaatst door bowie op 6 september 2012