Tussen de Regels met Koester: Vinnie Paz – Into the Arms of Angels

Vinnie Paz – Into the Arms of Angels (track van Army of the Pharaohs, verse 3)

1988, pops died, middle of the night
Forty-six years old, middle of his life
My mother ain’t have a job, poppy was on his grind
And we ain’t got no money, so she lose her fuckin’ mind
Lenny helped out, and that was real
But he had a little daughter to raise, and that’s the deal
My other brother, I won’t mention his fuckin’ name
‘Cause he ain’t worthy of my bitterness or fuckin’ pain
Me and my mother, all we needed was some love
And my brother, all he needed was his drugs
How could you look at us with a job, we was poor
It’s your mother birthday, you don’t give her a call?
You have two nephews and a beautiful niece
But they don’t think of you as uncle, they think you deceased
I’m so fuckin’ mad that I got a slug for you
But mommy raised me better, I got love for you 

Into the Arms of Angels staat op het album The Torture Papers van underground collectief Army of the Pharaohs. Op deze track hoor je naast Jedi Mind Tricks voorman Vinnie Paz ook verses van Faez One en Crypt the Warchild en een hook van Tony Perez. De productie komt van Rain.

Waarom?
“Er zijn natuurlijk veel dope verses, maar ik moest gelijk aan deze denken van Vinnie Paz. Het is een track van Army of the Pharaohs, een groep waarvan hij deel uitmaakt. Op deze track hoor je verder Faez One en Cript the Warchild. Vinnie laat zijn gevoelige kant horen over zijn familie. Het is een eerlijke verse en dat is wat me ook zo aanspreekt. Net als het gemak waarmee hij het pijnlijke verhaal uitlegt. Heel laid-back. En niet denken aan rijmschema’s en wordplays.”
 
1988, pops died, middle of the night, forty-six years old, middle of his life. Hij begint ermee dat zijn vader is overleden, dat er geen geld meer is en dat zijn broer Lenny wil helpen maar niet kan omdat die ook een dochter heeft om op te voeden. Daarna begint hij over zijn andere broer die verslaafd is aan drugs. My other brother, i won’t mention his fuckin name, cause he ain’t worthy of my bitterness or fuckin’ pain. Me and my mother, all we needed was some love, and my brother, all he needed was his drugs. Zo simpel verwoord maar het komt hard binnen.”
 
“En dan de afsluitende 4 bars: You have two nephews and a beautiful niece, but they don’t think of you as Uncle, they think you deceased, I’m so fuckin’ mad that I got a slug for you, but mommy raised me better, I got love for you. Het is een haat/liefde verhouding met zijn broer. In de outro komt dat ook naar voren. Hierin zegt hij dat als hij hem op straat tegen komt, met hem zal vechten maar hem daarna zal omhelzen en zeggen dat hij van hem houdt, maar voor nu: fuck you.”
 
Geen homohater
“Mijn band met mijn eigen broer is goed en ik leef niet in armoede. Natuurlijk zijn er wel eens wat strubbelingen geweest maar dat gebeurt in elk gezin. Maar ik kan me wel inbeelden hoe het zou zijn als je er alleen voor zou komen te staan met je moeder. Dat lijkt me erg zwaar, vooral als je geen cent te makken hebt.”
 
“Hoewel ik Vinnie Paz een erg dope rapper vind, kan ik me niet met hem vergelijken. Ik heb geen haat naar mensen of naar homo’s zoals hij in meerdere tracks laat blijken. Maar ik herken mezelf wel in veel van zijn gevoeligere tracks. Hij heeft bijvoorbeeld een track waarin hij depressief is en er een eind aan wil maken. Dat gevoel ken ik heel goed. Ik heb ook zulke momenten gehad en heb een hele tijd slecht in mijn vel gezeten. Niet dat ik het echt zou willen doen, maar het speelde wel door mijn gedachten. Dat waren momenten dat ik er zwaar door heen zat. Mensen praten daar niet graag over en houden het voor zich, maar ik hou er, net als Vinnie Paz, wel van om die momenten van me af te schrijven.”
 
Koester bracht eerder dit jaar zijn EP En nog ‘ns iets uit.
Geplaatst door bowie op 3 oktober 2012