Tussen de Regels met Def P: Tung Twista – Frum Da Tip Of My Tongue

Tung Twista – Frum Da Tip Of My Tongue (verse 1)
Droppin a flow like this be breakin the suckers
And rippin the rhythm and showin I’m bringin the feel of my tongue
And be makin em manifest that I be rockin the young
Flowin this style I be singin and bringin
It’s breakin the people and go in the mind of a teen
Be makin em hear it and manifest up in him that I’m a star to become
Quick the lyrical style I’ma kick
You better catch the rhythm of it
Cause hip-hop is becomin complicated, never be left hung
Bringin a style like this kinda quick and crisp
A lyrical twist be comin from Chi-Town
I know that hip-hoppers all over will be stung

 

We gaan met Def P terug naar 1991 toen Frum Da Tip Of My Tongue verscheen op het album met de toepasseljke naam Runnin Off At The Mouth. De rapper Tung Twista wist met deze track het Guinness World of Records boek te halen omdat hij 598 lettergrepen kon uitspreken in 55 seconden.

 

 

Waarom?

Ik vind het eerste couplet van het nummer Frum Da Tip Of My Tongue van Tung Twista al vanaf de eerste keer dat ik het hoorde helemaal de shit. Wat deze jongen daar doet is werkelijk ongeëvenaard qua flow, precisie, articulatie en snelheid. Ik geloof dat het nummer uit 1991 komt en hij was toen nog maar 18 jaar, maar wat een skillz heeft dat mannetje zeg! Daar heb ik eigenlijk nooit iemand overheen horen gaan. Hooguit wat gasten die een klein beetje in de buurt kwamen. Het hele nummer is te gek, maar ja, als ik dan toch één couplet moet kiezen, dan de eerste maar. Zoals hij in komt vallen op die relaxte jazzbeat, dat verwacht je niet op zo’n rustig deuntje. Fenomenaal! Al bijna een kwart eeuw onaanraakbaar.

 

Ik geloof dat ik het nummer voor het eerst hoorde in 1991, toen het net uit was. Ik heb me destijds regelmatig afgevraagd of zoiets in het Nederlands ook mogelijk was, maar daar leek onze taal in eerste instantie te scherp en te stroef voor. Na wat proberen, schaven en oefenen heeft het me uiteindelijk geïnspireerd om het nummer Zo Simpel te schrijven.”

 

Op de vraag wat Def P in het algemeen belangrijk vindt aan een verse, geeft hij het volgende antwoord: “Het hangt ervan af wat voor verse het is, in wat voor soort nummer en op welke plek in het nummer. Er moet vaak wel een opbouw en een logisch verloop in een nummer zitten en daarom heeft elke verse zijn eigen doel.”

 

Def P bracht onlangs samen met Jerome XL het Digibombers-album Laad Je Cutscene uit en is regelmatig live te zien met de jazzformatie Bl3nder.

Geplaatst door bowie op 9 januari 2014