Tussen de Regels met Ciph Barker: Ghostface – My Guitar / Black Cream

Ghostface Killah – My Guitar / Black Cream

So you said what, now? You got the whole shit twisted
That was the other day, pa, you just like them bitches
Faggot ass niggas, stay bumpin’ they gums
Tell me why you were dirtyin’ cops out, you never run
Are you holdin’ something in? That the hood don’t know
Cuz if you are, get the truckin’, bitch, cuz you gotta go
It’s not a threat, it’s a promise, I tell you, don’t make your mamma feel it
You’ll be rockin’ a toe ring in the morgue, ya body should reveal it
Ya’ll niggaz kill me and ya’ll – ya’ll know ya’ll booty
So please get your broke ass off the street
Please, please, do it for your family
Don’t be stupid, don’t make me use it
No, lord, cuz you can’t sell here, anymore
Did you think I was playin? When I told you before
You can’t come back here, open you up like a pap smear
Actin’ like you ain’t got fear, nigga you get popped here!
Matter fact, I’m a street doctor, take the shot here!
Blaow, yo, I didn’t smile, so, take off your jewelry, now then
So what you leg is bleedin’ here, put this in your mouth and
Chew on the barrel of love, get lost in “lead-you” town
You look thirsty, I should of wet you down
But not now, you hear those sirens cryin’
Climbin’, tryin’ to Save Private Ryan
Bitch, nigga on the floor for lyin’ and he whinin’
Diming on niggas, minin’ your business
Perfect timin’ for findin’ bullshit sliders
Swine and sisters, he a wack nigga

Black Cream, ook bekend als My Guitar, is een losse track van Wu-Tang Clan MC Ghostface Killah. Het nummer dook in de eerste jaren van deze eeuw op om uiteindelijk te verschijnen op Hidden Darts (2007), de verzameling rare tracks & b-sides van Ghost. 

Waarom?
“My Guitar verscheen tussen Bulletproof Wallets (2001) en The Pretty Toney Album (2004). Achter elkaar verschenen er tracks op het net waarop Ghostface een original pakt en daar over heen blaast. Al die nummers killt ie, maar deze verse heeft alles wat Ghostface tot de één van de hardste maakt. Dit is Ghostface in al zijn facetten. Van het geouwehoer in de intro tot het valse gezang, een geheel dat klinkt alsof je naar een toneelstuk zit te luisteren. Tekstueel zijn er echt wel interessantere tracks te vinden maar de manier waarop Ghostface hier rapt, zingt en wild gaat is crazy.”

Where Jack at?
“Tijdens de intro hoor je Ghostface tegen zichzelf praten waarna hij op de deur van een snitch klopt. Ghostface is boos en dat weet hij over te brengen: Yo, it’s Tone! Open the fuckin’ door. Tell that nigga (bitch). Tell that nigga Jack to come out. Where Jack at? Jaaack!! Ghostface zijn tekst beweegt hierna mee met de muziek. Als er een gitaar begint te janken, dan janken zijn bars mee. Hij past zijn flow en delivery op de instrumenten aan en weet hiermee een sfeer neer te zetten. Een favoriet gedeelte van de rhyme is als hij flipt en een gun pakt. Bij dat stuk zie je voor je hoe hij los gaat en die gast daar zo ligt te schreeuwen. Hij zet die hele situatie gewoon heel simpel maar dope neer, mooi Ghost momentje: Actin’ like you ain’t got fear, nigga you get popped here! Matter fact, I’m a street doctor, take this shot here!

Totale schijt
“Ghostface doet dingen die eigenlijk helemaal niet passen bij de stoere street dude die hij is. Tracks waarin hij Spongebob ontmoet, toegeeft kaal te worden, een ode aan de zon en een ruzie met zijn horloge dat bovendien terug kan praten. Maar Ghost heeft totale schijt en doet wat hij dope vindt. Bijvoorbeeld halverwege deze verse vals zingen om duidelijk te maken dat je niet op zijn block drugs moet verhandelen: Ya’ll niggaz kill me and ya’ll – ya’ll know ya’ll booty. So please get your broke ass off the street. Hij komt weg met die shit. Hij verzint het, hij doet het, het klinkt dope. Laat je dit door een ander spitten dan werkt het niet.”

Ciph Barker produceerde o.a. voor Killah Priest en Keith Murray en had vijf beats op het eerder dit jaar verschenen solodebuut van Ecktuh Ecktuh lid Lexcouper. Er staan maar liefst drie EP’s van Ciph Barker in de planning. Solo EP Papa Yaga, een EP met MP en een EP met Beat Butcha. Van mede Malkovingians Ashes en Vaak4 staan door Ciph geproduceerde releases klaar om uitgebracht te worden.

Geplaatst door bowie op 22 november 2012