Trial & Error: sor primeurde en testte nieuwe muziek in uitverkochte Tolhuistuin

“Normaal ben ik twee jaar stil, maar nu ga ik een keer snitchen op mezelf: Insomnia wordt mijn nieuwe albumnaam.” Sor speelde op vrijdag 12 april een speciale show onder de noemer Trial & Error. Het was ruim van tevoren uitverkocht, en hij had iets speciaals in petto voor alle gelukkigen met een kaartje. De bezoekers kregen namelijk een sleutelrol toebedeeld bij de performance…

sor werd bekend bij het grote publiek dankzij zijn deelname en winst in het programma Maestro en als finalist van Wie Is De Mol?. Zouden alle kijkers weten dat hij ook een grensverleggend muzikant is? Met Bae Doven – een in drie delen uitgebracht album waarop hij klassieke muziek liet clashen met trap – maakte hij een eigenzinnig en groots album waarop AutoTune en strijkkwartetten bij elkaar passen als pindakaas en hagelslag. Een baanbrekend album, waarmee hij iets durfde te releasen wat haast niemand durft. Het doet dan ook benieuwen welke kant sor op gaat met zijn nieuwe muziek.

Samen met het publiek

Trial & Error werd een show die sor samen speelde met het publiek. Het werd niet alleen een sneak peek van nieuwe muziek, maar ook zoals hij aangaf een egoede test van welke nummers hij er nou echt in wil houden. Gina Saad was erbij namens HIJS en mocht foto’s maken: “Persoonlijk mogen alle nieuwe nummers erin blijven, want het is keihard. Het is écht wat anders dan hij hiervoor gemaakt heeft. Door af en toe aan het publiek te vragen welke oude nummers ze wilden horen, maakte hij er echt een participatie-show van. De nieuwe nummers lieten zien dat hij een artiest is die véél kan en toch zijn eigen stijl kan aanhouden. Het publiek reageerde op sommige nieuwe tunes echt wild.”

Wanner het nieuwe album uitkomt, weet ook sor zelf nog niet helemaal zeker. “Het kan over een maandje zijn, maar misschien wel pas over een jaar.” Maar eigenlijk heeft hij alléén maar nieuwe nummers gespeeld. “Ik heb eigenlijk niet echt oude tracks. Alles is nog nieuw, want eigenlijk ben ik nog helemaal niet zo lang bezig.” En zoals het een echte sor-show betaamt, kwam ook de rest van Black Acid op het podium om mee te doen. ACID GANG!

Of sor tijdens zijn komende shows ook nieuwe muziek test weten we niet. In ieder geval speelt hij komende zomer vijf keer als support van Anouk in de Ziggo Dome, op Down The Rabbit Hole en op Het Moment.

Check alle pics van sor’s Trial & Error-show hieronder.

Geplaatst door bowie op 15 april 2024