The Underachievers klinken luchtiger dan ooit op ‘After The Rain’

The Underachievers, het duo bestaande uit AK The Saviour en Issa Gold, is terug met een nieuw album; After The Rain. En eigenlijk hadden we niet anders verwacht, want de heren uit Brooklyn hebben sinds 2013 elk jaar een project uitgebracht. Toch weten de boys te verrassen.

After The Rain is executive geproduceerd door Brasstracks en klinkt niet zo donker en/of psychedelisch als hun eerdere werk. Beide rappers benaderen hun problemen met positiviteit en leggen de nadruk op hun geestelijke gezondheid.

“Daardoor is het een project geworden waar meer mensen zich mee kunnen identificeren”, vertelde AK al tegen Complex. “We zitten op één lijn met de luisteraars en maken dezelfde dingen mee als hen. Op dit album hoor je hoe we daar mee omgaan. Dat is hoe we dit album hebben ingevuld. De hele industrie is op negatieve vibes en shit. Dus ik denk dat onze natuurlijke reactie was om daarvan weg te blijven en een positieve draai te geven aan de input voor After The Rain. Zo krijg je een andere kijk op dingen.”

Het resultaat is een authentieke plaat die luchtiger klinkt dan ieder ander album dat het Beast Coast-collectief, verder bestaande uit onder meer Pro Era en Flatbush Zombies, ooit heeft voortgebracht. De onderwerpen die worden aangekaart worden vanuit twee verschillende benaderingen toegelicht en af toe versterkt door gastmuzikanten als Liza Owen, FatherDude en KingJet. After The Rain klinkt het ene moment verfrissend en het volgende nostalgisch in de goede zin van het woord. Een beetje als na lange tijd weer eens je ouderlijk huis binnenstappen terwijl je moeder bezig is met het koken van je lievelingskostje.

Geplaatst door bowie op 12 november 2018