The TDK Chronicles: Life On Record [Update]

Het bedrijf dat groot geworden is dankzij de muziekcassette, richt zich hierbij op het gebruik van het medium destijds. Het opnemen van je favoriete tracks en deze mixen tot een persoonlijke mixtape was geen simpele opgave. Maar dan had je wel wat. Een mixtape om in de stemming te komen voor een avond stappen, een mixtape om uit te wisselen met je vrienden, of een mixtape om aan bijvoorbeeld een dame cadeau te doen. Op bepaalde tijdstippen zat je klaar om iets speciaals van de radio op te nemen, en verder was het een kwestie van veel luisteren, om je bandje vol te krijgen met nummers die je erop wilde hebben. Het eindresultaat koesterde je vervolgens en werd beluisterd tot de tape of niet meer beluisterbaar was, of werd opgevreten door je walkman.

Hoewel deze dagen voorbij zijn, heeft menig head hier goede herinneringen aan. Zo ook de mannen van de indie-rock band The Walkmen, The Strokes en Nasir Jones. Nas zal op deze documentaire een duit in het spreekwoordelijke zakje doen, en deelt met de kijker zijn herinneringen met betrekking tot het maken, opnemen, uitwisselen en verzamelen van mixtapes. Een reflectie van zijn jeugd in de achterbuurten van Queensbridge, en zijn muzikale invloeden variërend van A Tribe Called Quest, MC Shan en Kurtis Blow tot Queen.

The TDK Chronicles is in opdracht van TDK tot stand gekomen dankzij Jonathan Mannion. Hij regisseerde eerder videoclips voor onder andere The Game, Usher, Black Rob en Busta Rhymes. De documentaire verschijnt 19 januari. Voor meer informatie en andere verhalen over de mixtapes uit die tijd ga je naar http://www.tdkhifi.com.

Update

Nas en zijn passie voor de cassette:

Geplaatst door bowie op 13 januari 2011