Street Science Festival 2012

Op dit festival is er ruimte voor vele uitingsvormen die hun wortels hebben in de hiphopcultuur: natuurlijk muziek en dans, maar ook mode, beeldende kunst en lifestyle. Dit jaar is het thema 'Verwantschap' dat als rode draad door het festival loopt en aanwezig is in discussies, exposities en voorstellingen. Groepsverbanden en familiestructuren, bijvoorbeeld zoals in een 'crew', staan centraal tijdens deze Street Science. 

Het programma is nog volop in ontwikkeling, maar sowieso is er het internationaal breakdance kampioenschap World Bboy Classic op zaterdag 14 juli in de Nieuwe Oogst. Ook zal er een Beat M Up beatbattle zijn met onder meer Cookin' Soul live en Mecca:83 live. Verder het krumpevenement The Gully District en een filmmiddag met bijvoorbeeld een film over Uncle Luke van de 2 Live Crew. 

De locaties voor Street Sciece zijn evenals in 2011 Minimall, BIRD, HipHopHuis, Maassilo en de Nieuwe Oogst. De kaartverkoop is inmiddels gestart. Een dagkaart voor de vrijdag kost 15 euro, zaterdag 20 euro, een driedaags passepartout 30 euro, de zondag is gratis.

Check hier voor tickets en meer informatie.