Straatsterren in Lichtstad documentaire (trailer)

Straatsterren in Lichtstad: hoogtepunten uit een eigenzinnige hiphopscene van wereldformaat gaat in op de rijke geschiedenis van hiphop in Eindhoven. Artiesten als Fresku, La Melodia, 24K, D.A.M.N., Y'skid en Kempi komen aan bod, evenals dansers Niek Traa en Andre Grekhov en kunstenaar Erosie.

De 55 minuten durende docu laat zien waar Eindhoven op hiphopgebied voor staat door alle elementen (rap, dj/producen, breakdance en graffiti) te belichten. De makers van Straatsterren in Lichtstad spraken in opdracht van Mad Skills en Eindhoven 365 met baanbrekende artiesten over de kracht van de Eindhovense hiphopscene. Over samenwerkingen, vriendschap, de mentaliteit en pionieren. De interviews worden ondersteund met unieke archiefbeelden van betrokkenen, ook uit de jaren 80 en 90. 

Straatsterren in Lichtstad draait nog op 8, 15 en 29 juli in Cinema Plaza Futura, het filmhuis van Eindhoven. Verder eenmalig in het voorprogramma van de legendarische KRS-One die op 22 juli een concert geeft in de Effenaar, waarvoor nog tickets te koop zijn.

 

Geplaatst door bowie op 6 juli 2012