Steff is nog altijd genadeloos op zijn soloplaat ‘Cult’

Het is nog niet zo gek lang geleden dat rapper Steff de battle-scene binnenviel met de grofste raps; over dat hij de piemel van een andere rapper in zijn mond zou nemen, over dat hij schijt had aan de stoma van de moeder van de ander, niet kon ophouden over de overleden ouders van zijn tegenstander en zelfs een rapper abrupt de battle liet stoppen omdat hij te ver was gegaan.

Fast forward naar 2018; we hadden hier helemaal niet graag geschreven dat Steff flink veranderd was, en het geluk is aan onze zijde, want Steff is helemaal niet veranderd. Hij nam afscheid van Punchoutbattles en lanceerde bij Infected Records officieel zijn solocarrière met de single Swoosh. Daarop bewees hij wel dat hij anders was dan veel andere battlerappers; in tegenstelling tot veel van zijn collega’s kan hij als battlerapper wél overtuigen in de studio.

Het bleek het eerste geluid van Cult, Steff’s eerste solo-EP. Hij brengt zijn teksten met een laid back delivery en past qua grofheid prima bij het label van Steen; “Ik krijg een label opgeplakt, maar dat is nooit eens Noah’s Ark / Achter in de bus, wie de fuck is Rosa Parks?”, rapt hij in Aufmachen, om in de volgende track je moeder compleet belachelijk te maken door te zeggen dat ze Gert-Jan Mulder van de basisschool kent en met Green Gang in een kelderbox verblijft.

Laid back brengt hij zijn spitsvondige lyrics vol punches op trappy instrumentaties zoals in de singles Swoosh en Lowlife (waarvan je de video hierboven bekijkt), maar hij bewijst ook op de boombap-beats van Terilekst (Bonjour en Probleem) prima uit de voeten te kunnen. In de grande finale daagt hij ook nog eens Supergaande uit om samen met hem terug te keren op het strijdtoneel; in een battle tegen elkaar! Steff dropt een bom op die sukkels zo van wat?! En omdat hij zelf meer dan genoeg te melden heeft, was welke featuring dan ook overbodig geweest. Luister ‘m hieronder.

Mocht je het hele Infected Records-roster samen aan het werk willen zien, dan raden we je aan om snel een kaartje te kopen voor de eerste labelnight, op 12 mei in de Tilburgse Hall Of Fame.

 

Geplaatst door bowie op 3 april 2018