Het thema van onze Spotify-playlist van deze week: unhyped, unsigned, unknown

Elke week houden we in onze eigen Spotify-playlist onze lezers op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de hiphopscene. We cureren de beste nummers, zodat je dat zelf niet meer hoeft te doen. Het laatste jaar hangen we ook regelmatig een thema aan die playlist. Zo ook deze week, wanneer we diep graven en in de underground terechtkomen. Hier hoor je raps van artiesten waarvan je nog nooit gehoord hebt, of van acts die volgens ons de shine prima kunnen gebruiken.

Wij nemen onze rol als hiphopwebsite uiterst serieus. We geven onze mening over grote releases en over populaire rappers, maar vergeten ook het basisprincipe niet; iedereen begint onderaan. We doen niet alsof we het wiel uitvinden, maar we willen ook beginnende, onbekende of simpelweg onderbelichte hiphopacts de kans geven om gehoord te worden door ons publiek. Dat werkt twee kanten op; die acts staan op onze website en krijgen mogelijk nieuwe luisteraars, terwijl die luisteraars nieuwe acts leren kennen en kunnen gaan volgen.

Wat je kunt constateren na het beluisteren van de playlist van deze week? De underground leeft! In Nederland, in België, maar ook zeker overzees. Heb jij weleens gehoord van Pink Siifu en Anakin? Ken jij ‘Limbo’ BMB al? Lukt het je om de razorblade-flows van LBS te ontcijferen? En kun jij de 70’s popbeat van Drasar Monumental waarderen? Pak een schop en graaf mee de underground in, op zoek naar nieuwe smaken om te ontdekken!

Stream:

Geplaatst door bowie op 17 november 2020