Westcoast-invloeden, de eerste zomer-anthems en méér in de playlist!

Oke, de lente is begonnen! De zon schijnt, de koude drankjes smaken nóg iets lekkerder en je favoriete bezigheid in coronatijd – een ommetje maken met je headphones op- wordt leuker met de nieuwste tunes. Die hebben we uiteraard weer op ‘New Music Friday’ voor je geselecteerd. Hoef je je daar alvast niet druk meer om te maken. Aan de hand van drie tips lichten we wat songs voor je uit!

Kruis je vingers tot een W
Een west coast-bounce is hét ingrediënt dat je nodig hebt om tussen de zonnestralen door te stuiteren. Hoe goed is het dan ook dat zowel MocroManiac (Gekke Flow) als het trio Big2, Sticks & Josylvio (Vogelvrij) ervoor kiest om hevig te leunen op invloeden die rechtstreeks uit Californië lijken te komen? Het zijn stuk voor stuk rappers die openlijk fan zijn van de ‘West side’ en niet schromen om te flirten met de sound. Hier worden we blij van! Check ook zeker de op de Euromast geschoten viddy hieronder!

10 Keer
Boef en Jonna Fraser leveren met 10 Keer het eerste echte zomeranthem van 2021 af. Op een mellow maar zonnige instrumental van Diztortion flowen de twee soepel richting de tweede zomer die zo goed als zonder shows zal voorbijgaan. “Het is niet all about the money, maar we kunnen niet zonder”, zingt Jonna. En dan Boef: “Ik heb zoveel aan m’n kop pa / maar ik geef m’n pa kop.” Het is duidelijk; deze mannen hebben gestacked en kijken uit naar deze zomer; hoe die ook gaat verlopen.

Gruizigheid
Om die vrolijke vibes van de vorige twee alinea’s te compenseren, voegen we natuurlijk ook wat grimmigere muziek toe. Echt obscuur is het in de opening met Alchemist, Armand Hammer en Earl Sweatshirt. We hebben Falling Out The Sky bewust als eerste track geplaatst, want vanaf dan kan het alleen maar beter gaan. Daarnaast hebben we een nieuwe Fly Siifu’s-joint toegevoegd van hun deluxe-album; dat kan natuurlijk niet anders na de hoge notering in onze jaarlijst van 2020. Namen die je ook moet checken als je het iets meer underground wilt houden: CRIMEAPPLE, Ocean Wisdom en uit Nederland; Ella John! Pffff, wat komt zij met heerlijke flows op gruizige drums in Angri!

Aftoppen doen we met talenten als Wowi, Chillow en een nieuwe tune van BROCKHAMPTON en Danny Brown. Samen. Echt. Moeten we je nog meer uitleggen?

Abonneer op onderstaande playlist en mis nooit een update. Dit zijn onze 20 favo tunes van het moment:

Geplaatst door bowie op 26 maart 2021