De terugkeer van vele oude bekenden in onze Spotify-playlist

The Hustle Continues. Het is de titel van het aankomende project van RBDjan en Rocks; twee hiphopveteranen die met die titel eigenlijk het mantra voor onze Spotify-selectie te pakken hebben. Deze week zijn er namelijk namen in te vinden waarvan we al een tijdje niets hadden gehoord. We noemen een Isaiah Rashad, Vince Staples, Earl Sweatshirt, Crooks, MF DOOM en Fat Windjacks.

Isaiah Rashad was lang stil, maar TDE brengt hem terug

Soms moet je niet teveel schrijven en de muziek laten spreken. Een rapcarrière blijkt niet altijd een garantie tot een gelukkig leven, zo blijkt uit een interview dat Isaiah Rashad met FADER heeft gedaan naar aanleiding van zijn terugkeer. Na zijn album The Sun’s Tirade verdween hij compleet uit de spotlights, maar niet uit het zicht van labelbaas Anthony ‘Top Dawg’ Tiffith. Die hielp hem namelijk zijn van zijn alcoholverslaving af, spoorde hem aan om weer muziek te gaan maken en trok hem uit een zwart gat. Het eerste resultaat daarvan is de single Lay Wit Ya, waarvan de video onder luid gejuich werd gepresenteerd op een kruispunt in Los Angeles. En raadt eens wie daar al lachend een moshpit bekeek? Precies. Welkom terug, Isaiah!

Hard werken wint soms van talent, volgens Crooks

In de documentaire Hoogvliets Finest zagen we Crooks al struggelen om zijn rapcarrière definitief op de rit te krijgen. Op de beelden was te zien hoe hij moest dealen met vliegen tijdens een track-opname, maar vooral met het in de schaduw staan van zijn broers Adje en Hef. Het is te prijzen dat hij de microfoon nog niet aan de wilgen heeft gehangen, en een geluk voor de liefhebbers. Crooks scherpte in de afgelopen jaren namelijk zijn pen aan en werd een bijzonder schrijver. Ook in Liefde Is Echt horen we dat terug. “Je moet leven voor jezelf, of je leeft in angst / geloof in God, maar ken de Duivel, heb ermee gedanst.” Hij beschrijft de hobbels in relaties met zijn baby momma en zijn matties. Daarnaast gaat hij in op hoe er naar hem en zijn professie wordt gekeken. Hard werken gaat winnen van talent, markeer onze woorden.

De eerste postume full length van MF DOOM

En dan is er opeens een nieuw album van wijlen MF DOOM. De samenwerking met CZARFACE kreeg een vervolg en nu kunnen fans zich vermaken de eerste volledige postume release van de man met het masker. Super What? heet het, en stond eigenlijk al gepland voor vorig jaar april. “Toen COVID-19 om de hoek kwam, besloten we te focussen op familie en het finetunen van het album. Wat je nu hoort, is al afgemaakt, gemixt en gemasterd in de zomer van 2020”, schrijft Esoteric op Instagram. “Ik spreek voor alle betrokkenen als ik zeg dat we gezegend zijn om samengewerkt te hebben met DOOM. Hij was een one-of-a-kind, nooit-te-dupliceren mc, producer en visionair.”

Stream deze drie en nog zeventien andere joints nu hieronder! Vergeet niet jezelf te abonneren op de playlist om continu op de hoogte te worden gehouden van updates!

Geplaatst door bowie op 7 mei 2021