Spitbull zit goed op West-Kruiskade

 

Tussen de draaitafels en bandrecorders van zijn vader groeit Spitbull op in een muzikaal nest. Al op jonge leeftijd vindt hij een uitlaatklep in het verwoorden van zijn gevoelens op papier: “Ik schrijf al lang man. Als driftkikker begon ik op de basisschool brieven te schrijven, mijn gedachtes op papier te zetten. Schrijven werkte als een therapie voor me en ik kon mijn gevoelens kwijt. Dit had nog niks met rijms te maken, maar ik merkte wel dat ik productief en vaardig werd in de Nederlandse taal. Via het skaten en een cassettebandjes met tracks van Gang Starr, Non Phixion, Dilated People en Talib Kweli is het balletje gaan rollen. Op mijn 17e ben ik bij een vriend van me gaan wonen in Schiedam en later in Rotterdam. Zaandam is altijd m’n hometown gebleven, maar nu ik op West-Kruiskade woon voel ik me meer en meer thuis. Ik zit hier goed.”

“Ik sta toch niet tegen een muur te praten?”

Aan de tijd in Zaandam houdt Spitbull veel vrienden en contacten over. Zo ook producer P-Flows. “Paulie Flows is al jaren een goeie vriend van me en hype producer. Paulie is een creatieve dude die weet wat hij doet, waar hij mee bezig is en waar hij naartoe wil met zijn sound. Hij weet wat hiphop is en daar hou ik van, bangers, ook al staat onze plaat er niet vol mee.”

Op het gebied van optreden heeft Spitbull gaandeweg ervaring opgedaan. Naast enkele festivals en hiphopavonden in Zaandam kwam hij op een gegeven moment in de Rotterdamse bar Le Grand Camping terecht. Lachend vertelt hij: “Een volledig roze bar met houten bankjes en een caravan als dj-booth maar de sfeer was goed. Fok attitude man, ik wil graag een beetje feedback met het publiek, ik sta toch niet tegen een muur te praten? Er was niet eens een podium daar maar het aanwezige publiek ging los die avond. Bujumouse was met me mee en het is een toffe avond geworden.”

“Ik kies niet voor de makkelijke weg, die wordt door teveel gasten gekozen.”

Spitsuur is een album over een drukke boy met tijdgebrek. Hectische periodes die ik door middel van schrijven, in de vorm van tracks wil brengen. Ik wil me graag bewijzen en dit werkt voor mij persoonlijk het beste. Ik probeer me ook te onderscheiden door onvoorspelbaar uit de hoek te komen met rijms. Ik experimenteer met rijmschema’s, tape eigen optredens en kies nooit voor de makkelijke weg, die wordt door teveel gasten gekozen.”

Op een avond waar ruimte is voor diverse talenten op muzikaal gebied, presenteert Spitbull zijn album Spitsuur. “Ik ga proberen het dak eraf te blazen. Ik hoop dat er mensen down zijn om me te helpen. Ik kom met mijn nieuwe backup man Zero, een talentvolle vriend van me. Timbo verzorgt de tracks en scratches en verder doen Paulie Flows en Bujumouse natuurlijk van zich spreken.”

Kaarten voor de avond kosten 6 euro (4 voor studenten) en zijn bij de bekende voorverkoopadressen te koop. Het album Spitsuur is vanaf heden te koop bij Demonfuzz, Plaatboef, Ecko Store, Velvet en de Billboardshop aan de West-Kruiskade te Rotterdam en Streetware in Leiden.

Je kan natuurlijk ook gratis naar de party en for free die cd oppikken. Hoe? Stuur zo snel mogelijk een mail met je voor- en achternaam naar info@hiphopinjesmoel.com met het onderwerp ‘Spitbull’.