Spec Ops: The Line

Terwijl de meeste inwoners Dubai zijn ontvlucht voordat de zandstormen door de stad raasden, zijn Kolonel John Konrad en zijn team ‘The Damned 33rd’ achtergebleven om diegenen te beschermen die niet weg konden komen. Omdat het Amerikaanse leger niemand kan bereiken nadat de storm Dubai treft, vreest het dat Konrad en zijn team omgekomen zijn totdat zij een zwak noodsignaal ontvangen en Martin Walker erop uitsturen om op onderzoek te gaan. In de rol van Walker infiltreren jij en je Delta Force team de verraderlijke omgeving om uit te vinden wat er met Konrad en zijn ‘Damned 33rd’ is gebeurd.

In Spec Ops: The Line zal verhaal een grote rol spelen. Er zijn momenten waarop je moeilijke keuzes zal moeten maken. Wat is een juiste beslissing, en wanneer doe je je plicht als soldaat? Walker en zijn team moeten zich een weg banen door Dubai waarbij zandstormen hen regelmatig tegenwerken. Het zand kan echter ook gebruikt worden in Walker’s voordeel: begraaf je vijanden onder tonnen zand door glazen wanden kapot te schieten en zand lawines te veroorzaken. 
 
 
In de multiplayer van Spec Ops: The Line nemen 2 kleinere teams het tegen elkaar op: The Exiled en The Damned.  In 4 tegen 4 games strijden zij voor de heerschappij van Dubai. Ook hier speelt het zand een belangrijke rol: zandstormen  belemmeren het zicht op de radar en zand lawines zijn tegen je vijanden te gebruiken. 
 
Spec Ops: The Line ligt vanaf 29 Juni in de winkels, maar je kunt hem nu al gratis uitproberen. Vanaf vandaag is de demo verkrijgbaar op XBOX live en Playstation Network.
 
Gameplay
Spec Ops: The Line is een third person, squad based actie shooter gesitueerd in een fictief Dubai dat wordt belaagd met zandstormen.  Het zand speelt een dynamische rol en is te gebruiken in je voordeel. De game wordt voortgestuwd door het verhaal, en bevat actievolle cinematografische momenten.
 
Spec Ops bevat een duistere verhaallijn met  een sterke emotionele impact. De ‘horrors of war’ worden niet uit de weg gegaan en van de speler worden morele keuzes tussen goed en kwaad verwacht.
Geplaatst door bowie op 9 mei 2012