Soulclap – HipHop Jam

Na Codewoord (2x) en Cilvaringz was dit de 4e keer dat ik richting de Buze in Steenwijk ging voor een HipHop party. Deze keer zouden niemand minder dan Climax, SpaceKees & Terilekst een optreden verzorgen. De Dj's van de avond waren Snelle Jelle, Smel en Wiseguy.

De UltraMagneticBreakdanceCrew was ook aanwezig (ik heb ze overigens niet zien breaken). De deuren gingen open om 20:30. Wij kwamen met een delegatie uit Hoogeveen aan om +/- 20:45. Het zag er verschrikkelijk uitgestorven uit en dat was het ook. Terilekst kwam naar buiten en zei dat er binnen alleen maar mensen van organisatie waren en de mensen die op gingen treden. Climax zou om half 12 op gaan treden, Terilekst en Kees half 1 (we waren weer eens verschrikkelijk vroeg zo te horen).

Toen we binnen kwamen zaten er een stuk of 10 mensen aan een tafel in de zaal. DJ Wiseguy was platen aan het draaien en er was verder weinig te beleven. Binnen hing een grote flyer waar ook nog op vermeld werd dat er een Experimental Chill Out Night kwam (na een kwartier kwam ik erachter dat dat de muziek was die ze in het bargedeelte draaiden van de Buze. Ik heb geen flauw idee bij welk genre het hoorde, sommige dingen klonken wel dope). Omdat het redelijk dood was besloten we eerst maar even een cafe op te zoeken in Steenwijk en toen we rond half 11 terug kwamen zagen we tot onze grote tevredenheid dat de zaal al redelijk vol gelopen was.

Op een gegeven moment stonden de rappers van Codewoord (Drijfgast en Mazza) buiten waar een kleine freestyle sessie begon. Het nieuws kwam ineens dat Climax binnen al begonnen was en we sprinten naar binnen waar dat nieuws bevestigd werd. Lucky, Voorsprong en DJ Snelle Jelle waren al zo’n 5 min. (denk ik) met hun show bezig. Ik had voor de show nog geen enkele track van Climax gehoord. Ik wist alleen dat Lucky een ex-2Tact lid was (check de Posse 4, de enige groep die het luisteren waard is) en had Snelle Jelle z’n naam wel eens voorbij zien komen op TheBoomBapBoards. De tracks vielen me niet tegen. Lucky deed het grote deel van de raps, Voorsprong was een beetje ziek (ik denk dat dit de reden was dat Lucky bijna alle raps deed). Na een paar tracks was het tijd voor Snelle Jelle om een beat ten gehore te brengen.

Een erg vette beat, Snelle Jelle voegde wat live skratches toe aan het geheel. Snelle Jelle kan volgens mij aardig produceren dus waarom niet meer eigen beats? Na zo’n 20 min zat het optreden erop en was het wachten op Kees en Terilekst. Ik stond even te praten en dus miste ik ook het begin van dit optreden. Het was een klein zaaltje dus iedereen was wel verplicht bij het podium te staan (gelukkig geen stoere b-boys die met dichtgeknepen ogen je aankijken alsof je er niet thuis hoort). Ik heb het album Voor de Medevens van Terilekst maar geloof niet dat hij daar een track van heeft gedaan. De enige track die ik kon herkennen is Rap-recent en Niet te betasten, bij dat laatste nummer kwamen de mannen van Codewoord op het podium om Terilekst en Kees bij te staan. Verder deden ze beiden een solo track. Terilekst een track voor zijn vriendin en Kees een ziek verhaaltje over een vakantie. Een dope show. Duurde jammer genoeg ook niet al te lang. Op het einde van de show vroeg Kees of er nog wat MC’s geinteresseerd waren om een kleine freestyle sessie ten gehore te brengen. Een gast uit Coevorden en de mannen van Codewoord beklommen het podium. De sessie duurde zo’n 20 min waarvan 15 min Codewoord een soort van optreden gaf.

Fixtures
Hoogtepunt: instrumental Snelle Jelle en Terilekst & Kees samen met Codewoord.
Dieptepunt : rapper uit Coevorden die niet te verstaan was (sjah ik moest iets kiezen)
Bier: 2,50
Wc: 0,-
Garderobe: had geen jas aan (in tegenstelling tot andere wel stoere hiphoppers) 🙂
Fotograferen: ja
Geluid: redelijk
Bezoekers: circa 60 (geen flauw idee eigenlijk, zaal was klein dus het leek wel druk)
Damage: 10,-
Cijfer: 7.5

Geplaatst door bowie op 31 december 2001