2019 kan al niet meer stuk voor hem, maar Snelle heeft ‘Nog Een Beetje’

Het jaar kan niet stuk voor Snelle. Zijn nieuwe EP Beetje Bij Beetje leverde hem een gouden plaat op, en zijn 101 Barz-sessie ging door het dak. Het resulteerde een in een uitverkochte clubtour en een razendsnel uitverkochte finale in de Melkweg. En ondanks die shows nog moeten plaatsvinden, is Snelle niet van plan om zich gedeisd te houden. Aan de vooravond van zijn tour trakteert hij zijn fans op Nog Een Beetje, een uitbreiding van vier tracks op zijn laatste plaat.

Daardoor voelt Beetje Bij Beetje nu aan als een volledig album. In de interviews die we met hem deden (in 2015 en 2018) leerden we hem al kennen, maar op deze plaat laat hij weten wat er allemaal veranderd is nu hij een beetje (ha!) van het grote succes heeft geproefd. Waar hij op de bestaande nummers autotune-uithalen en koortjes liet horen, draaien de nieuwe tracks meer om bars.

Eredivisie opent met stevige drumklappen op een oosters klinkende vocal sample. “Doe net alsof ik die leerlingen niet zie / Ik gaf ze de regels, waarom leren ze die niet?”, rapt hij terwijl hij de concurrentie een kopje kleiner maakt. Om vervolgens op de meest creatieve manier mogelijk het woord hottentottententententoonstelling in zijn verse te verwerken en te laten weten dat hij dit jaar voor het geld gaat. Een one-taker om in te lijsten.

Tekst gaat door onder de video

Laverend tussen gevatte humor, oprechte nonchalance, terechte zelfverzekerdheid en een serieuze noot slaat hij zich door de vier nieuwe beats. Kibbelingkraam is vernoemd naar de fan-favoriete quote uit zijn laatste 101 Barz-sessie. “Want glitter en glamour, ik ben te nuchter voor dat / en ik eindig met gitaar op barkruk in de stad.”

Met punchlines slaat hij haters in het gezicht. Ondanks het toenemende succes, stijgt het niet naar zijn hoofd. Snelle is gewoon nog steeds die dankbare jongen uit Gorssel, die groot droomt en simpelweg stapje voor stapje dichter bij zijn doelen komt. Niet minder real, maar gewoon wat volwassener, zoals hij het zelf noemt. Hij wordt nu alleen ook in andere plaatsen van het land herkend. Laat hem dat lekker vieren, op een barkruk in de stad. En niet komen schooien om de gastenlijst als het uitverkocht is.

Geplaatst door bowie op 1 maart 2019