Skin Deep: Moose Tattoo

Tim Beumers, Hef, Murda Turk, Kempi, Dikke Vandalen, Gers Pardoel, SpaceKees: het zijn slechts een paar namen die de afgelopen jaren zijn langsgekomen bij Moose Tattoo. De Rotterdammer ‘prikt’ al een kleine tien jaar en heeft zichzelf het vak aangeleerd: “Als kind was ik alleen maar aan het tekenen en schilderen. Op een gegeven moment kwam ik door hiphop in aanraking met graffiti. Na jaren staal te hebben voorzien van kunst ben ik uiteindelijk overgestapt naar human canvas.” Hieronder een selectie van de tattoos van Moose.

“Bij mij begon het allemaal met een Japanse draak op de rechter bovenarm. Deze heeft Marco Bratt in twee sessies aangebracht. Van daaruit mocht hij ook een shoki op mijn linker bovenarm zetten. Een Shoki is een mythisch Japans wezen dat in de geestenwereld vecht met demonen.”

“Ook heeft Marco mijn borst voorzien van Japanse bloemen en is hij ooit begonnen aan mijn rug met een grote oni, een Japanse demoon. Mijn rug is dus nog steeds niet klaar, maar ooit…”

“Op mijn linker onderarm heb ik een Elvis-zombie staan van Pete en op mijn linkerhand staat Get Rich Or Die Tryin van m’n broertje Mikey, die net als Jelle ook in de shop werkt. Deze tekst is heel persoonlijk en heb ik gezet voor mijn zoontje. De uitspraak heeft niets, maar dan ook he-le-maal niets met 50 Cent’s gelijknamige album te maken!”

“Mark van On Edge heeft deze gezet. De ‘U’ in de vorm van een hoefijzertje staat voor geluk en om geluk weg te geven aan de peeps die ik een hand geef.”

“Deze tatoeage heb ik voor mijn ouders gezet en is gedaan door Mikey. Jelle heeft verder de skull onder de tat voor mijn ouders gezet. Aan de binnenkant van mijn enkel (foto rechts) heb ik mijn eerste tattoo ooit gezet. Daaronder staat weer de allereerste van Mikey. Ik laat dit nooit aan iemand zien, dit is de eerste keer dat ik het doe. Je snapt wel waarom!”

“Ondanks dat ik niet van voetbal hou, ben ik wel een echtuh Rotterdammert! Vandaar het kakkerlakje. De cherry blossom rechts heeft mijn vrouw ook en hebben we laten zetten door Paul Wasabi in Berlijn.”

“Dit is een piraat van Pete. Ik maak vaak mensen wijs dat dit een portret is van mijn over overgrootvader.”

Moose Tattoo
Kleiweg 194a
3051 SL Rotterdam

http://moose-tattoo.com
http://twitter.com/moosetattoo

Beeld door Ron van Rutten

Geplaatst door bowie op 24 mei 2010