Sjaak en vele anderen stonden in een bespottelijk lege Hall Of Fame

Als er iemand een legende is in de Nederlandse game, is het wel Sjaak. Van Ik Heb Schijt tot Stap Voor Stap en alle hits die dit Marokkaanse fenomeen daar tussen heeft gedropt; hij lijkt een patent te hebben op het scoren van hits. Of het nou domme straattracks zijn als Dubbel O, of een in de club doodgedraaide joint als Stuk; de S-naar-de-J-tot-de-dubbel-A-K is eigenlijk altijd inzetbaar. Zo dacht ook de organisatie van Talent Meets Talent, dat afgelopen zaterdag de tweede editie van het jaar beleefde.

Het was dan ook pijnlijk om te zien hoe de zaal leegliep nadat alle talent-acts hadden gespeeld en Sjaak aan het einde van de avond moest rocken voor maar tientallen mensen die ook nog liever tegen de muur hingen dan richting het podium bewogen. En terwijl Sjaak professioneel bleef als altijd, liet Tilburg me even anders naar mijn stad kijken. Sterker nog: Tilburg let me down. Sjaak niet, die ging onverstoorbaar door en zei tegen het handjevol mensen dat je “dit soort shit moet maken om flinke doekoe te pakken met muziek en lang relevant te blijven, je weet toch”, om vervolgens Yellow Claw’s Krokobil maar eens aan te slingeren.

Wedden dat het grootste deel van alle bezoekers niet eens wist dat dat Bizzey is op het refrein? Hadden ze het wel geweten, stonden ze waarschijnlijk soppend of twerkend tegen het podium aan. Sjaak heeft gerockt en mag het weten; ik heb van je genoten. En sorry voor Tilburg.

___________________________________________

De foto’s van alle optredende artiesten uit onze Dropzone, die trouwens óók behoorlijk strak konden spitten. Wees klaar voor een nieuwe generatie mc’s.

Geplaatst door bowie op 20 november 2018