Sevn Alias is klaar voor de zomer met de nieuwe EP ‘Twenty Four Sevn 3’

Hoe je het ook wendt of keert: Sevn Alias maakt moves. De 19-jarige rapper stond afgelopen zondag tegelijk met Paul McCartney op Pinkpop (for the record: voor een volle tent!) en de show werd door 3voor12 uitgeroepen tot een van de meest vermakelijke van het festival. Hetzelfde bewerkstelligde hij begin dit jaar op Noorderslag. Rond dát belangrijke optreden bracht hij Twenty Four Sevn 2 uit, de opvolger van de gelijknamige tape van vorig jaar. Dit keer presenteerde hij de derde van de reeks, die hij dit jaar ongetwijfeld op alle festivals (Best Kept Secret, WOO HAH!, Lowlands en meer) ten gehore gaat brengen.

sevnalias-tf73

Op Twenty Four Sevn 3 zijn een paar al bekende tracks te horen. ADF deed hij bijvoorbeeld al in zijn eerste studiosessie bij 101Barz en voor LA / Bentley schreef hij een contest uit waarbij deelnemers het script voor de video konden schrijven. De langverwachte studioversie van het door Esko geproduceerde ADF (Hoe moet ik die bitch vragen om d’r hand, als ik zelf een gat heb in de mijne? / Op zoek naar money, dan kan ik verdwijnen) is een uitschieter op TF73, maar Sevn heeft gelukkig meer in zijn mars dan enkel trappen. Zo zorgt diezelfde Esko voor een grimetrack in de vorm van Mandem en kan Sevn het zelfs niet laten om even mee te liften op de afrotraphype, wat party-anthem Fasta oplevert. Let wel: zonder zich daarbij te verliezen en ‘gewoon Sevn’ te zijn: Ik doe niet meer aan die vriendendiensten, scout je bitch maar hoef niet te wiepen en Blijven rennen net als Kenianen, blijven zoeken naar die groene, gele, paars, ja! zijn enkele quotes uit de coupletten. Blijf Vies ligt muzikaal in de lijn van Do Or Die van Jonna Fraser en Broederliefde, wat weer een hele zomerse vibe met zich meebrengt. De rapper fokt met verschillende vibes, waardoor de tape verrassend fris klinkt.
De Esko beats (die domme bassen van Centen en Down, pffff) zijn dope, maar Sevn is ook te prijzen om het feit dat hij onbekende beatmakers de kans geeft om te shinen. Zo is openingstrack Summer 16 geproduceerd door Beatcalculator en kleurt ATLouis de finale muzikaal in met een trapbeat, terwijl Sevn quotes gooit:

Mama zei me ‘Goede daden komen altijd terug bij jou’, dus ik bless die junkie bij de Appie met croissantjes…

Ook qua featurings houdt hij het aardig onder de radar. Waar hij een paar weken vóór de release á la Kanye West een geschreven tracklist lekte op Instagram waarop de namen van Rich Homie Quan en MHD prijkten, zijn die niet terug te vinden op de tape. Wel doet zijn Rotterdam Airlines-collega Kevin zijn bijnaam Slow Flow Animal weer perfect eer aan op Dribbel en is – eveneens labelmate – Jairzinho een paar keer te horen. Maar het is vooral Sevn zelf die overtuigt met verrassend gezongen en melodieuze refreinen gecombineerd met straatquotes in de verses. Twenty Four Sevn 3 biedt veel dopeness en verlengt zijn momentum, die nu ruim een jaar duurt, perfect. Het is méér dan een zoethoudertje tot zijn officiële debuutalbum TrapGrammy, dat dit najaar moet verschijnen.

Tracklist & stream:

Geplaatst door bowie op 14 juni 2016