Sena Grote Prijs van Rotterdam: de spotlight op Latiyah Artista

Op 20 november is de finale van de Grote Prijs van Rotterdam. In de aanloop naar het sluitstuk van de competitie voor divers muzikaal talent in de havenstad spreken we met alle finalisten in de categorie Urban. Wie zijn ze, wat doen ze en hoe kijken zij naar de Grote Prijs van Rotterdam? Ze zullen tegen elkaar strijden in LantarenVenster en de eerste prijswinnaar wint maar liefst € 1000,-, een masterclass, een fotoshoot en optredens. Deze keer richten we de spotlight op Latiyah Artista.

latiyahartistavidscr

Stel jezelf eens voor?
“Mijn naam is Latiyah Marquise Carmelina Lima Vieira, artiestennaam Latiyah Artista. Ik ben geboren en getogen in Rotterdam Zuid, 21 jaar oud. Ik begon met muziek maken toen ik vijftien was. Ik heb er altijd van gedroomd om op te treden en mensen te entertainen. En ik heb altijd van muziek gehouden. Ik hou ervan hoe het je kan laten voelen, laten denken en hoe het je kijk op de wereld kan veranderen. Van mijn vijftiende tot mijn achttiende volgde ik zanglessen. Daarna heb ik in drie kleine theaterproducties van Malumba Anderson gezeten. In december 2015 heb ik besloten om mijn muziek serieuzer te nemen. Ik begon samen met producer Micheal Powell en Clyde Marengo aan een EP te werken. Ik bleef zeggen dat 2016 het jaar zou worden dat mijn muziek eindelijk gehoord zou worden. En dat gebeurde! Als je erin gelooft, kan je het bereiken.”

Waarom doe je mee met de Grote Prijs van Rotterdam?


“Ik heb besloten om mee te doen door sommige mensen die kwamen luisteren naar mijn EP. Zij wezen me hierop en daar ben ik ze erg dankbaar voor. Ik deed m’n research and vond het dope, dus ik heb mijzelf ingeschreven.”

Wat heeft het traject je tot nu toe opgeleverd?


“Dat mensen mij herkennen als artiest. Ze krijgen nu een indruk van wie Latiyah Artista eigenlijk is. En zoiets groots als de Sena Grote Prijs geeft je die boost om uit die comfort zone te komen. En daardoor ben ik weer genomineerd voor de Rotterdam Music Awards. Iets wat ik totaal niet verwacht had.”

Waarom verdien jij de Grote Prijs van Rotterdam?


“Zoiets kan ik zelf niet beantwoorden. Dat is iets wat ik de mensen laat beslissen. Het enige wat ik kan zeggen is dat ik iets te brengen heb, iets fresh. Sommige mensen houden er van, sommige mensen niet. Ik doe wat ik kan en probeer het beste uit mijzelf te halen, en ik probeer een goede show neer te zetten. Als ik win is dat natuurlijk mooi meegenomen, het zou een goede prestatie zijn. Maar als ik niet win, is dat niet het einde van de wereld. Ik voel me al vereerd dat ik in de finale sta. Vooral voor iemand die uit het niets kwam in december. Dat is al een prestatie voor mij. Dat betekent dat mensen wat in je zien en dat is geweldig.”

Wat kunnen we van jou/jullie verwachten in de finale op 20 november?


“Laat mij jullie verassen!”

Naast de vier hoofdprijzen is er een publieksprijs van € 250,- per categorie. Stem op jouw favoriet via de Sena Grote Prijs van Rotterdam Facebook pagina. Voor kaarten ga je naar de site van LantarenVenster. Voor meer info over de wedstrijd ga je naar deze website.

Geplaatst door bowie op 4 november 2016