Sena Grote Prijs van Rotterdam: de spotlight op FABZ Pi

Op 20 november is de finale van de Grote Prijs van Rotterdam. In de aanloop naar het sluitstuk van de competitie voor divers muzikaal talent in de havenstad spreken we met alle finalisten in de categorie Urban. Wie zijn ze, wat doen ze en hoe kijken zij naar de Grote Prijs van Rotterdam? Ze zullen tegen elkaar strijden in LantarenVenster en de eerste prijswinnaar wint maar liefst € 1000,-, een masterclass, een fotoshoot en optredens. Dit keer richten we de spotlight op FABZ Pi.

whomagfabspi

Stel jezelf eens kort voor?
“Mijn naam is FABZ Pi en ik ben een Ethiopisch-Italiaanse rapper, woonachtig in Rotterdam. Ik geloof dat muziek de kracht heeft om mensen te inspireren én te verenigen en dat is de reden dat ik muzikant ben.”

Waarom heb je meegedaan met de Grote Prijs van Rotterdam?
“Ik heb een doel gesteld en dat is de stap te zetten van een nationale artiest naar een internationale artiest. Ik geloof dat deze competitie daaraan bij kan dragen.”

“Het is nu al een erg waardevolle ervaring geweest die me als artiest naar een nieuw level heeft gebracht.”

Wat heeft het traject jou/jullie tot nu toe opgeleverd?
“Veel nieuwe plekken heb ik gezien. Ik heb de kans gekregen om in een goed georganiseerde halve finale te staan vol competitieve deelnemers en de knowledge uit de workshops is erg bruikbaar. Het optreden en de bijbehorende feedback van de jury is ook erg goed geweest voor mijn groei en vertrouwen. Het is nu al een erg waardevolle ervaring geweest die me als artiest naar een nieuw level heeft gebracht.”

Waarom verdien juist jij de Grote Prijs van Rotterdam?
“Ik verdien die prijs omdat ik alles in mijn carrière stop en grote ambities heb. Een andere reden: ik ben een unieke artiest, zeker als je kijkt naar mijn achtergrond en mijn verhaal.”

Wat kunnen we van je show verwachten in de finale volgende week zondag 20 november?
“Je kunt een hoop energie verwachten, met daarnaast veel lyrical bars, veel knowledge en verder een heleboel liefde.”

Naast de vier hoofdprijzen is er een publieksprijs van € 250,- per categorie. Stem op jouw favoriet via de Sena Grote Prijs van Rotterdam Facebook-pagina. Voor kaarten ga je naar de site van LantarenVenster. Voor meer info over de wedstrijd ga je naar deze website. Als je je stem uitbrengt door in het facebookevent van jouw favoriet in de wedstrijd op ‘+gaan’ te klikken, dan maak je kans op kaarten voor Run The Trap w/ What So Not.

Geplaatst door bowie op 10 november 2016