Sage Francis

Sage Francis kwam naar Nederland and of all places zou hij in het Zuiden des lands in Deurn wel te verstaan gaan optreden. Een unieke artiest, een unieke locatie dus ook een noemenswaardige avond?

Sage Francis zou naar Nederland komen en wel te spreken in Deurne. De deuren gingen rond 21.00 open en iets later stapte ik binnen in de warmte van OJC De Roos. Vluchtend voor de kou en op zoek naar hiphop, verwelkomd door de DJ. Het was gezellig vol, geen grote drukte wat ook niet onverwacht was. Drie breakers besloten nog voor het optreden van Sage hun kunsten te vertonen en deden dit zeker niet onaardig.

Tegen tienen stapte Sage het podium op voor zijn enige performance in Nederland dat ten deel gevallen was aan Deurne. Er werd een stoel neer gezet, de microfoonstandaard werd verhoogd. De intro begon indrukwekkend: America is now under Marshall Law Sage ging op de stoel staan, en er had duidelijk iets in zijn broek. Hij deed zijn ritssluiting open en er kwam een banaan uit die hij gedeeltelijk afsneed. Vervolgens draaide hij het mes in de banaan naar binnen, jah een verfrissend gevoel, ofniet! Sage Francis de concave man dus.

Vervolgens begon Sage met spoken word, welk hij echt magnifiek deed. Gebruikmakend van de weinige dingen op het podium en zijn mimiek die hij perfect liet aansluiten bij zijn vertelsels. Het was zo overtuigend dat je gewoon in het verhaal werd getrokken en het meebeleefde. Maar niet alleen spoken word ook nummers werden gedaan, onder andere van Personal Journalist. De flow over de beat was hier en daar anders dan op zijn platen maar gewoonweg even vet of nog vetter.

Natuurlijk liet Sage het niet na genoeg mensen te dissen, Dr Dre ontsprong de dans niet. En ook Eminem voorheen bekend als Vanilla Ice maar nu alleen ietsje beter. Mensen verkiezen Nelly boven KRS-One, waar gaat de wereld heen raasde Sage.

Nummers als Crack Pipes, Eviction Notice, Hopeless, Personal Journalist passeerden de revue en liefhebbers schroomden niet de teksten mee te reciteren. De performance van het jaar werd afgesloten met het nummer Runaways;I’m going home. Als je er niet bij was heb je duidelijk iets zeer vets gemist!

Fixtures
Hoogtepunt(en): Sage Francis was subliem
Dieptepunt: DJ had zijn set beter aan de programmering kunnen aanpassen
Bier: 1 euro
Garderobe: gratis
WC: gratis
Fotograferen: zekers te weten
Geluid: goed
Bezoekers: +/- 150
Damage: 4 euro
Cijfer: 9

Geplaatst door bowie op 11 december 2002