Royce da 5’9″ en DJ Premier werken samen met 2 Chainz op ‘Flirt’

PRhyme is terug. Op 16 maart verschijnt het tweede gezamenlijke album van Royce da 5’9″ en DJ Premier, toepasselijk PRhyme 2 getiteld. Na de eerste tracks, Era met Dave East en Rock It, zijn ze vandaag terug met de derde track van de plaat; Flirt. En daarop doet een onverwachte gast mee. 2 Chaaiiiinz!

Preemo voorziet de twee rappers van een productie vol strijkerssamples en knallende drums. Royce zet een aantal frustraties wat betreft romantische interacties op een rijtje, terwijl 2 Chainz wat meer blasé is: “I like to relax and make a mill”, rapt hij tussen de Aladdin- en Fuddtruckers-referenties door.

Je snapt, Flirt is een track voor de culture en daarmee bouwen de mannen in kwestie een brug. DJ Premier wordt vooral geliefd door liefhebbers van 90’s hiphop, terwijl 2 Chainz als veertigjarige nog altijd vooral wordt gevoeld door de jongere generatie hiphopluisteraars. De niet al te subtiele Camp Lo-referentie in de chorus en de openingszinnen van Royce, die sterk doen denken aan Eminem’s Cleaning Out My Closet, helpen mee aan het gevoel van het bruggen bouwen.

Op PRhyme 2 staan maar liefst 17 tracks en ook nog featurings van onder meer Roc Marciano (die zijn eigen album nog steeds niet op Spotify heeft geknald), Big K.R.I.T. en Rapsody.

Check de track:

Geplaatst door bowie op 5 maart 2018