Ronnie Flex & The Fam kantelen Paradiso bij de opening van hun tour

Kaarten waren ver van te voren uitverkocht. Een rij tot aan het Leidseplein maakte al vroeg op de avond van 5 november duidelijk dat er iets unieks gebeuren ging in Paradiso. Ronnie Flex, die vier dagen ervoor nog zijn tweede dochtertje Remi de wereld in verwelkomde, startte zijn tour in Amsterdam. Tien jaar diep in zijn carrière heeft hij de lat erg hoog voor zichzelf gelegd. Hij en zijn band The Fam springen er ruim overheen met een dikke show.

Backstage zit de sfeer er al vroeg in. Iedereen is relaxed en het de party-modus zit erin bij de bandleden. Voordat het feest doorgezet wordt op het podium is er een moment genomen om te bidden en te spreken. Zowel Ronnie als een aantal van zijn bandleden moedigden elkaar aan en er werd stilgestaan bij een aantal mooie momenten en vooral dit moment.

Samen met zijn volledige band rende Ronnie enthousiast het podium op. Hij bouwde de avond rustig op en nam de tijd om tussen de nummers door zijn dankbaarheid uit te spreken naar zijn fans. Die waren overigens net zo dankbaar voor hem als hij voor hen. Tijdens de show sprak Ronnie emotioneel en met een wat schorre stem over zijn twee prachtige dochters. Daarna had hij even een moment nodig om Altijd Samen in te zetten.

Ronnie kwam niet alleen om een optreden te geven, hij kwam ook met een boodschap. Zo coverde hij Ye van Burna Boy, een nummer waarin aangeraden wordt de ontberingen van het leven te omarmen zoals ze komen . En nam hij ook een moment om over zelfvertrouwen en vrouwenrechten te spreken. In de loop van het optreden nodigde hij ook verschillende andere artiesten op het podium.  Samen met Emma Heesters zong hij Meisje Zonder Naam en voor Haal Me Naar Boven verscheen Sarita Lorena op het podium. Daar hield de gastenlijst niet op: ADF Samski, Nour en Bilal Wahib deden ook mee. Het was duidelijk: Ronnie kwam met The Fam en de fam.

Ronnie nam het publiek nog even mee terug in de tijd. Niet alleen nummers van zijn nieuwe album Altijd Samen kwamen langs, maar ook oudere nummers van albums als Rémi en Nori. Met die tijdmachine maakten we ook nog een tussenstop in 2014, om Zusje te horen. Mr. Polska, met wie hij dat nummer maakte, werd uiteraard ook nog even bedankt.

Het einde van de show kwam in zicht, en hoe kan je de show beter afsluiten dan met een keihard feest? Het laatste half uur werd de zaal afgebroken. Het was verstandig om de jongste fans even naar de zijkant te begeleiden. Met het vurige In Een Jet eindigde Ronnie zijn show en liet hij het publiek voldaan achter in de zaal.

De tour van Ronnie Flex & The Fam wordt in 2022 hervat. Check de agenda hier en zie hieronder de rest van de foto’s. 

Geplaatst door bowie op 8 november 2021