Je kunt nu de docuserie ‘Road To POW! WOW!’ bingewatchen!

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: dit weekend is het tijd voor POW! WOW! Rotterdam. De Europese première van het bekendste street art festival ter wereld staat al een flink eind in de steigers. De Keilewerf, vlakbij metrostation Marconiplein, wordt op dit moment door talloze internationale kunstenaars voorzien van kleurrijke werken, abstracte vormen en prachtige animaties; het resultaat: een aantal absurd mooie gevels. In de aanloop naar het festival schoot Anil Janssen  (A Shock Productions) een vierdelige documentaireserie waarin hij iedere aflevering inzoomt op een andere discipline die je dit weekend kunt zien op het festival: Road To POW! WOW! De afgelopen weken kon je de serie wekelijks zien op OPEN Rotterdam, en voor wie ‘m heeft gemist hebben we goed nieuws. Alle afleveringen staan nu online, dus je kunt ‘m vandaag of morgen nog lekker bingewatchen voordat je naar het festival komt.

De docu laat perfect de breedte van het festival zien. Het evenement is namelijk niet louter bedoeld voor street art-liefhebbers. Onze missie is dat iedereen het naar zijn zin gaat hebben op het festival; jong, oud, muziek-fanaten, festivaltijgers, bierliefhebbers, sporters en sportfans. In de eerste aflevering maak je kennis met een aantal lokale freerunners. Wat betekent freerunning voor hen en wat gaan ze doen op het festival? Nou, iets heel speciaals. Op zaterdag 15 september wordt er door Trickz Foundation een heus ‘Tag Tournament’ georganiseerd. Dat is een soort tikkertje. Precies wat je vroeger in je basisschooltijd op het plein speelde, maar dan spectaculair; in een arena vol obstakels spelen een runner en een tagger het spel, op weg naar de finales en een prijzenpot.

Aflevering 2 focust zich op streetball, een moderne versie van basketbal waarbij er veel trucs worden uitgevoerd met de bal. Tijdens het festival wordt een dunkwedstrijd gehouden én een 3X3 toernooi georganiseerd. In deze episode maak je kennis met een aantal atleten van Rotterdamse bodem, die basketbal zien als hun roeping. Hun toewijding aan de sport is groot en dat is precies wat hen zo goed maakt. Je kunt je team van drie personen nog opgeven, dus als je € 1000,- wilt pakken surf je snel naar deze link!

Het kon niet anders; street art moest aan bod komen in de docuserie. Maker Anil volgt kunstenaar Tymon de Laat, die verantwoordelijk is voor vele mooie murals in Rotterdam. Hij is dan ook niet te beroerd om er een paar te laten zien en er meteen tekst en uitleg bij te geven in aflevering 3. Hij verzorgt, samen met Nuno Viegas die ook in de aflevering te zien is, ook een mural op de Keilewerf. Je komt hem vast tegen als je dit weekend het festival bezoekt.

POW! WOW! Rotterdam is niet compleet zonder muziekprogramma, dus is het extra leuk dat Anil de kans kreeg om Het Gezelschap te volgen; een bont collectief dat bestaat uit Jordy Dijkshoon (De Likt), Diggy Rast (Brandwerk) en Juno, de nachtburgemeester van Dordrecht. Zowel de manager als de drie leden komen aan het woord over het ontstaan van de act, en er wordt ook een kijkje in de keuken gegund; hij mocht bij een studiosessie van het drietal aanwezig zijn. Zaterdagavond treedt de formatie op op het hoofdpodium. Check de laatste aflevering hieronder.

Zie de flyer van het festival hieronder, check het complete programma van POW! WOW! Rotterdam via de website en we zien je hopelijk zaterdag!

Geplaatst door bowie op 13 september 2018