Kunstenaar en vragen? Stel ze aan Rewriters010-curator Daniël!

Al jaren proberen we met Rewriters010 een spin te zijn in het Rotterdamse street art-web. We koppelen artiesten aan opdrachten, laten lelijke muren opknappen tot ware kunstwerken en produceren zelf events als graffiti-jams. In 2021 hebben we een nieuwe functie toegevoegd; alle kunstenaars kunnen zich vanaf nu iedere laatste vrijdag van de maand melden met al hun vragen. Onze curator en artistiek leider Daniël Claessens zal ze met liefde beantwoorden. 1 op 1, want dat is wel zo persoonlijk. Deelname is voor iedereen gratis.

Omdat de meeste kunstenaars ons Rewriters010-project inmiddels kunnen vinden, worden we ook steeds beter benaderbaar. Daar doen we nu nog een schepje bovenop. Regelmatig werd Daniël de afgelopen tijd al bestookt met vragen. Zijn Instagram DM en zijn Whatsapp lopen dan vol met kunstenaars die willen weten wat de beste spuitcaps zijn voor hun projecten, welk merk handschoenen ideaal is, waar je legale oefenplekken kunt vinden, kortom; van alles. Om dat proces efficiënter en effectiever te laten verlopen, roept hij het Rewriters Vragenuur in het leven.

Daniël tijdens een van de Rewriters-rondleidingen, archiefbeeld

Of je nu al een aantal jaren meedraait in het street art-circuit of nog jong bent en net begonnen bent met spuiten op je eigen schutting; het maakt niet uit! Het Rewriters-vragenuur is er voor iedereen. Iedere laatste vrijdag van de maand neemt Daniël de tijd voor 1-op-1 gesprekken, waarin je tips, tricks en adviezen kunt inwinnen. Vragen of nanocoating? Hoe kun je je internationale netwerk uitbreiden? Hoe kun je als street artist je eigen stijl vinden? Daniël helpt je graag op weg!

Hoe werkt het?
Schrijf je in via onderstaand formulier. Daarin vermeld je je naam, je artiestennaam, je portfolio en/of Instagram-link en uiteraard je vraag of vragen. Je kiest daarna het tijdslot waarop jij beschikbaar bent, en vergeet niet om je telefoonnummer toe te voegen. Daniël belt jou op de laatste vrijdag van de maand (deze maand dus a.s. vrijdag, 28 mei), zodat je hem het hemd van het lijf kunt vragen! Deelname is helemaal gratis, maar op tijd aanmelden verplicht; dat kan tot 27 mei, 12:00. Jij blij, wij blij. Zo rollen we.

Bij versoepelingen van het coronabeleid, gaan we deze sessies uiteraard face-to-face inplannen. Succes en enjoy!

Geplaatst door bowie op 25 mei 2021