The Procussions geven nu al een van de beste shows in 2007

Hiphopmaand in Waterfront en dat is niet gelogen. Na What's Da Flavor, Winne & U-niq stond er nu een Amerikaanse act op de planken: The Procussions.

The Procussions is een hiphopformatie uit Colorado die zich sinds een aantal jaar gevestigd heeft in L.A. en een aantal goede, maar grotendeels onopgemerkte albums op het nieuw leven ingeblazen Rawkus-label heeft uitgebracht. De sound van de mannen is gedeeltelijk live, gedeeltelijk samples en het straatje waarin je de muziek zou kunnen plaatsen is dat van Dilated Peoples, Talib Kweli, DJ Format en oude, pre-Fergie, Black Eyed Peas. Goede true school hiphop met veel aandacht voor de lyrics dus.

Omdat de crew grotendeels onbekend is in Nederland was de opkomst in Waterfront mager. Een aantal maanden geleden heeft the Procussions nog als voorprogramma van The Roots in Paradiso gespeeld, dus het moet even slikken geweest zijn toen ze de pakweg 30 man in Waterfront zagen. Maar zoals het echte muzikanten betaamt, gaf de crew ondanks de lage opkomst alles. Vanaf het begin rockten MC’s J.Medeiros en Stro met hun DJ Spryte vol energie de crowd. Vooral nieuwe tracks als The Storm en Miss January konden op veel bijval van het publiek rekenen. Stro en J zijn beide overduidelijk ervaren live-MC’s, prima verstaanbaar en het publiek bespelend.

Wat The Procussions anders maakt dan andere hiphop-acts is hun veelzijdigheid. Zo bleek Stro een begenadigd drummer te zijn en was zijn battle met de DJ prachtig om te zien. J. Medeiros speelde even een riedeltje op het keyboard, en hoewel hij geen grootmeester op het instrument is, wist hij samen met Stro en DJ Spryte een funky staaltje muziek neer te zetten.

The Procussions is een indrukwekkende live-act en verdienen het zeker om een keer terug te komen en voor een groter publiek op te treden. Met een beetje geluk gaan we de mannen later dit jaar nog wel een keer terug zien op de Nederlandse podia. Grijp dan onmiddelijk je kans om ze te gaan zien…

Fixtures:
Hoogtepunt: De energie van de crew
Dieptepunt: De lage opkomst
Bier: 1,80 euro
Pissen: Gratis
Garderobe: Gratis
Merchandise: T-shirts te koop, zou niet weten tegen welke prijs
Fotograferen: Ja
Geluid: Goed
Bezoekers: 30
Damage: 8 euro
Cijfer: 8
Meer info: http://www.theprocussions.com

Geplaatst door bowie op 22 mei 2007